Cauta

New York sub teroare

O explozie ”intentionata” a ranit, sambata, cel putin 29 de persoane, deflagratia zguduind cartierul Chelsea, a declarat primarul orasului, Bill de Blasio.

Autoritatile se feresc ca de foc sa invoce un atac terorist pe teritoriul SUA

Deflagratia s-a produs pe strada 23, o artera importanta ce traverseaza Manhattanul de la est la vest, intre bulevardele 6 si 7, in fata unui centru de gazduire a persoanelor nevazatoare. ”Nu exista nici o dovada in acest moment ca acest incident are legatura cu un atac terorist”, a subliniat primarul, precizand insa ca aceasta informatie este una ”preliminara. In apropierea locului exploziei a fost identificat un al doilea dispozitiv explozibil artizanal  , improvizat dintr-o oala sub presiune. Bill de Blasio e indicat si ca ”pe baza informatiilor disponibile”, nu exista o legatura cu indicentul anterior din New Jersey, unde o bomba artizanala plasata intr-o pubela din Seaside Park a explodat inaintea unei curse de alergare organizata de US Marines. Dispozitivul era programat sa explodeze in momentul in care alergatorii treceau prin dreptul pubelei, insa startul cursei a fost intarziat iar explozia nu a ranit pe nimeni. Consulatul General al Romaniei la New York a informat ca nu a primit solicitari de asistenta in urma exploziei din cartierul Chelsea.

Atac in Minnesota, agresorul ucis

Opt persoane au fost ranite, sambata, intr-un centru comercial (Crossroads Center) din Minnesota, in urma unui atac cu arma alba. Agresorul a ”facut referiri la Allah”, a declarat Blair Anderson, seful politiei din St. Cloud, orasul unde a avut loc atacul. Atacatorul a fost impuscat mortal de un politist, care nu se afla in acel moment in misiune.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version