AcasăNewsNew York interzice masinile in Central Park

New York interzice masinile in Central Park

Parcul a ramas aproape in totalitate al pietonilor si biciclistilor. E de presupus ca acestia din urma vor fi mai multi ca primii.

Primarul Bill de Blasio a anuntat aceasta reforma in luna aprilie. Marti, ea a devenit act oficial, trecatorii spunand adio ultimelor masini care paraseau soselele celebrului parc american.

Parcul a ramas aproape in totalitate al pietonilor si biciclistilor E de presupus ca acestia din urma vor fi mai multi ca primii

Incepand de ieri, nici un automobilist nu va mai putea circula in Central Park, in scopul de a proteja mai bine mediul si confortul celor care vin in cea mai cunoscuta oaza de vegetatie dintr-un mediu urban. Sub ordinul lui Bill de Blasio, ultimele autoturismele mai rulau marti pe arterele inca deschise circulatiei la orele de varf in partea de sud a parcului. In schimb, cele patru axe rutiere care traverseaza parcul de la est la vest si care sunt separate de vegetatie cu ziduri, sunt exceptate de la aceasta reforma. Simbolic, responsabili municipali, ecologisti, biciclisti, au condus, tot marti, ultima masina care a parasit Central Park. ”De mai bine de un secol, am transformat o parte din cel mai faimos parc din lume intr-o autostrada – si in seara asta o vom lua inapoi pentru totdeauna”, a spus primarul Bill de Blasio. „Suntem incantati ca suntem aici in seara asta pentru o plimbare cu bicicleta si pentru un ramas bun acordat ultimei masini din Central Park”, a spus Polly Trottenberg de la departamentul de transport al orasului. Primarul din New York a anuntat, in aprilie, aceasta reforma care urmareste reducerea poluarii si pune prioritate asupra sanatatii si sigurantei. Incepand cu 1960, autoritatile au inceput sa reduca orele de circulatie in Central Park-care va sarbatori 160 de ani de la infiintare, in 2019, partea de nord fiind deja inchisa masinilor. Enorm succes turistic pentru New York, Central Park are pana la 250.000 de vizitatori pe zi.

author avatar
Tudor Borcea
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger