AcasăNewsNew York, disputa virginelor

New York, disputa virginelor

Statul american va examina un proiect de lege care interzice „testele de virginitate”, după o polemică generată de un rapper care a declarat că îşi duce fiica în fiecare an la ginecolog pentru a verifica dacă aceasta este încă virgină.

Clifford Harris, un rapper din Atlanta care a adoptat pseudonimul artistic T.I., recompensat cu trei premii Grammy, a dezvăluit luna trecută într-un podcast că îşi duce în fiecare an fiica, în prezent în vârstă de 18 ani, la un ginecolog pentru a efectua acest test. Declaraţiile au scandalizat America şi au determinat-o pe deputata democrată Michaelle Solages să iniţieze acest proiect legislativ. „Testele de examinare a himenului nu sunt necesare din punct de vedere medical şi nu au niciun fundament ştiinţific. Sunt proceduri umilitoare care aduc atingere drepturilor femeilor şi consolidează stereotipurile ce vizează sexualitatea feminină”, a reacţionat Solages, deşi mai bine l-ar fi întrebat pe tăticul TI de ce şi-a abonat fiica la cabinetul ginecologic. Textul de lege, susţinut atât de democraţi, cât şi de republicani, urmează să fie discutat de camera inferioară a Parlamentului statului New York, în oraşul Albany, în luna ianuarie. Problema e că dacă legea va fi adoptată, medicii care efectuează astfel de teste ar putea să îşi piardă dreptul de a practica profesia. Mai multe agenţii din cadrul ONU, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au solicitat interzicerea testelor de virginitate, care sunt încă utilizate frecvent în aproximativ 20 de ţări ale lumii.

author avatar
Andrei Coman
331 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu dar in schimb toate curvele de pe Avenu sa se poata cusea chirurgical dupa ce ghaozu a atins nr de kilometraj max si se opreste la un milionar necopt cu fantezii anale. Ce ipocrizie. Ori x

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger