AcasăNewsNevasta lui Bin Laden se intoarce acasa in Yemen

Nevasta lui Bin Laden se intoarce acasa in Yemen

Amal, cea mai tanara sotie a lui Bin Laden

Nevasta de 29 de ani a lui Bin Laden, Amal Ahmed Al-Sadah se va reintoarce acasa in Yemen, dupa o perioada in care a fost retinuta si interogata de serviciile secrete pakistaneze si americane chiar in resedinta in care sotul ei a fost ucis.

Amal, cea mai tanara sotie a lui Bin Laden

Amal este nevasta cea mai tanara a lui Bin Laden. Ea va parasi Pakistanul in cateva zile pentru a reveni acasa. Amal Ahmed Al-Sadah, care s-a maritat cu Bin Laden in 1999,  a fost ranita in timpul operatiunii trupelor speciale americane asupra complexului rezidential al liderului Al-Qaida, in care Bin Laden a fost ucis.

Ziare din Arabia Saudita si Yemen, citate de The Guardian, si confirmate de oficiali din Riad, informeaza ca au fost facute toate aranjamentele intre diplomatiile dintre Pakistan si Yemen, pentru ca Amal si fata ei de 12 ani, Safya, de asemenea ranita in timpul raidului, sa se poata intoarce acasa.

Si nevestele numarul trei si patru ale lui Bin Laden au fost gasite in complexul din Abbottabad. Amandoua sunt de loc din orasul natal al lui Bin Laden, Jeddah pe coasta de sud a Marii Rosii si sunt cetatene saudite. Cea mai in varsta, Khairiah Sabar, s-a maritat cu Bin Laden in 1985.  Cealalta, Siham Sabar, s-a maritat in 1987.

Oficiali din Riad spun ca, cel putin teoretic, nu sunt nici pentru ele obiectii de a se intoarce in Arabia Saudita. Lui Bin Laden i-a fost retrasa cetenia saudita in 1994, cand s-a ridicat impotriva autoritatilor saudite si in cele din urma a fugit din tara, dupa razboiul din Golf.

Hamza, fiul de 22 de ani al lui Bin Laden a fost ucis in timpul operatiunii speciale americane. A fost „ingropat” in mare, impreuna cu tatal sau. Femeile si zece copii si nepoti ai lui Bin Laden au fost incatusati de fortele speciale americane, care apoi au plecat, lasandu-i sa fie recuperati de fortele pakistaneze.

Familia lui Amal a facut repetate cereri pentru ca ea si fetita ei sa se poata intoarce acasa.

author avatar
Adrian Patrusca
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger