AcasăNewsNetograf, o noua aplicatie pentru testarea vitezei de internet

Netograf, o noua aplicatie pentru testarea vitezei de internet

Aplicatia calculeaza viteza de download si de upload pe loc

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a prezentat, ieri, aplicatia Netograf, pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet de catre abonatii romani.

Aplicatia calculeaza viteza de download si de upload pe loc

Utilizatorii vor putea masura viteza de transfer a datelor, intarzierea de transfer, variatia intarzierii de transfer si rata pierderii de pachete prin raport cu cele ofertate de furnizor. Potrivit ANCOM, Netograf este un instrument independent, obiectiv si gratuit, util pentru cei care vor sa verifice permanent calitatea serviciului de internet pe care il platesc. Utilizatorii vor putea sa constate nu doar daca serviciul de internet pe care il au se ridica la calitatea promisa, ci si sa compare parametrii inregistrati cu cei obtinuti de abonatii altor furnizori.

Servicii verificate pe loc

Aplicatia se diferentiaza de alte instrumente de acelasi tip si prin faptul ca, pe baza testelor efectuate de utilizatori si a ofertelor introduse, va calcula si valorile medii ale parametrilor tehnici de calitate oferiti de un anumit furnizor. De exemplu, in ceea ce priveste viteza serviciului de internet, aplicatia va calcula valoarea medie nationala inregistrata de fiecare furnizor sau valoarea medie pe localitate. Detalii, pe netograf.ro.

 

author avatar
Arpad Dobre
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger