AcasăNewsNetanyahu: „Noi ne controlam frontierele impotriva imigrantilor”

Netanyahu: „Noi ne controlam frontierele impotriva imigrantilor”

Benjamin Netanyahu sustine ridicarea de noi garduri si fortificatii de protectie la frontierele sale

Opozitia din Israel a cerut ca si acest stat sa primeasca imigranti din Siria, dar premierul Benjamin Netanyahu a spus ca are in vedere protectia in primul rand a granitelor israeliene, iar Europa ar trebui sa se protejeze impotriva imigratiei ilegale.

Benjamin Netanyahu sustine ridicarea de noi garduri si fortificatii de protectie la frontierele sale

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a precizat ca Israelul nu este indiferent la tragedia umana a refugiatilor din Siria si din Africa, dar a respins un apel al opozitiei de a primi pe teritoriul tarii refugiati care isi parasesc locuintele din cauza razboiului civil din Siria. Netanyahu a tinut sa sublinieze ca Israelul este o tara foarte mica, ce are un potential demografic si geografic redus. „De aceea, trebuie sa ne controlam frontierele impotriva imigrantilor ilegali si a terorismului”, a spus el.

Nou gard de protectie in Israel

Premierul israelian a participat, recent, la demararea lucrarilor unui gard de securitate la frontiera Israelului cu Iordania. „Vedem astazi ce li se intampla tarilor care au pierdut controlul asupra frontierelor lor”, a remarcat Netanyahu, facand evidenta aluzie la Grecia, Serbia, Muntenegru, Ungaria si Austria, tari asaltate de imigranti din Siria. Seful guvernului israelian a precizat ca gardul respectiv de-a lungul frontierei estice a Israelului va fi o continuare a barierei de securitate construite de-a lungul frontierei cu Egiptul. Ulterior, acesta  va fi conectat cu gardul de securitate de pe platoul Golan. „Acest gard este menit nu numai sa tina la distanta militantii, ci si imigrantii si traficantii”, a spus Netanyahu. Membrii cabinetului sau au reactionat dur fata de cererea opozitiei de a accepta refugiati sirieni in Israel, guvernantii de la Tel Aviv sustinand ca ar fi iresponsabil sa permita acest lucru.

author avatar
Tudor Borcea
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger