AcasăNewsNestle si Lidl, noi victime in scandalul carnii de cal

Nestle si Lidl, noi victime in scandalul carnii de cal

Tortellini de la Nestle contin peste 1% carne de cal, desi in cxompozitie nu figureaza acest ingredient

„Principiul Dominoului” darama firmele internationale cu profil alimentar care prelucreaza sau utilizeaza carne de vita. Nestle s-a vazut nevoita sa retraga doua produse pe baza de carne de vita din Italia si Spania, dupa ce s-adescoperit prezenta carnii de cal in ingrediente.

Tortellini de la Nestle contin peste 1% carne de cal, desi in compozitie nu figureaza acest ingredient

Este vorba de ravioli si tortellini vanduti in Italia si Spania sub marcile Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini, in a caror compozitie Nestle a recunoscut ca a gasit carne de cal in proportie de peste 1%. De asemenea, compania numarul 1 in lume in domeniul agroalimentar a anuntat ca va retrage de pe piata si lasagna congelata destinata industriei restaurantelor, Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes, produsa in Franta. Nestle nu a precizat motivul, dar e lesne de inseles ca si acest produs „necheaza”.

Spanghero si-a reluat activitatea

In vreme ce povestea carnii de cal ia o tot mai mare amploare, compania franceza Spanghero, de la care se pare ca ar fi pornit tot scandalul, si-a reprimit autorizatia de functionare. Spanghero nu va avea insa acces la depozitele de carne congelata, aflate in plin proces de verificare de catre autoritatile sanitar-veterinare. Compania franceza  este in continare sub ancheta, acuzata de inselatorie economica in scandalul european privind carnea de cal gasita in produse semipreparate care ar fi trebuit sa contina vita.

Lidl retrage marfuri din Belgia

Compania Lidl, prezenta si in Romania, a anuntat ca va retrage din magazinele sale din Belgia produse congelate tip „penne bolognese”, deoarece in compozitie au fost gasite urme de carne de cal in loc de vita. Produsul este congelat si s-a fabricat de compania Copack sub marca firmei Combino. Lidl a mai anuntat ca retrage si din magazinele din Suedia, Finlanda si Danemarca produse semipreparate prezentate drept vita si care ar contine carne de cal.

author avatar
Arpad Dobre
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger