AcasăNews”Nespusă tristețe”. Primul mesaj al Familiei Regale a României, după ce s-a...

”Nespusă tristețe”. Primul mesaj al Familiei Regale a României, după ce s-a aflat că Prințul Philip a murit

”Nespusă tristețe”. Primul mesaj al Familiei Regale a României, după ce s-a aflat că Prințul Philip a murit (sursa foto: Facebook/Familia Regală a României)

Vestea tristă venită, vineri după-amiază, din Regatul Unit, cea a plecării din această lume a Prințul Consort Philip, soțul Reginei Elisabeta a II- a a Marii Britanii, a fost primită cu tristețe în rândul Familiei Regale a României.

Într-un prim mesaj transmis public, se menționează, că ”Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg”.

Rememorând momente din viața Consortului Majestății Sale regina Elisabeta a II-a, în mesajul transmis pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României se amintește faptul că Ducele de Edinburg – care a încetat din viață vineri dimineață, la Castelul Windsor – era văr cu Regele Mihai, care a părăsit această lume în decembrie 2017, în Elveția, la vârsta de 96 de ani.

”Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație”, se mai precizează în mesajul in memoriam postat pe rețeaua de socializare.

231 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce sa spun!
    Mai bine sa spuna :”Dumnezeu sa-l ierte pentru pacatele de moarte pe care le are!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger