AcasăNewsNereguli la Spitalul de Oftalmologie. Ministerul Sanatatii sesizeaza procurorii

Nereguli la Spitalul de Oftalmologie. Ministerul Sanatatii sesizeaza procurorii

La o zi de cand s-a anuntat ca in urma verificarilor facute la Spitalul Judetean Targu Mures, Ministerul Sanatatii sesizeaza DNA-ul, de aceasta data aflam faptul ca acelasi for – Corpul de Control al MS- a constatat o serie de nereguli in privinta unor contracte de inchiriere intre spitalul de Oftalmologie, din Piata Lahovari, si mai multe firme.

Ca urmare a aspectelor mentionate intr-un raport al controlului la unitatea spitaliceasca in fruntea careia se afla la acest moment doctorul Monica Pop, Ministerul anunta ca va trimite acest document catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, urmand ca procurorii sa analizeze existenta „unor posibile fapte de natura penala”.

Printre aspectele mentionate in comunicatul facut public de catre reprezentantii ministerului condus de Vlad Voiculescu se numara urmatoarele chestiuni: „In ceea ce priveste inchirierea unui spatiu destinat unui bufet de incinta, Corpul de Control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administratie a DSP Bucuresti, caietul de sarcini al licitatiei sau aprobarea Ministerului Sanatatii conform HG 517 / 1991”, dar si ca in privinta aceluiasi contract „Corpul de Control a identificat doua forme ale acestuia – una batuta la masina de scris, alta scrisa pe un calculator – care difera una de cealalta. Astfel, in forma scrisa la calculator lipseste un articol si anume cel referitor la interzicerea subinchirierii spatiului respectiv. Lipsa acestui articol in a doua forma a contractului a dus la subinchirierea ulterioara catre o alta societate”. Totodata, se anunta faptul ca forul de control al Ministerului „a constatat si faptul ca, in perioada 2007 – 2011, managerul Spitalului a avut calitatea de angajat al acestei societati, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006”.

In alta ordine de idei, Corupul de Control ar fi constatat lipsa de la dosar a aprobarii din partea Ministerului Sanatatii si a a Consiliului de Administratie in privinta unui contract de inchiriere a unui spatiu pentru un atelier de reparatii optica medicala. Probleme s-ar fi gasit, anunta aceeasi sursa, si in privinta inchirieirii unui spatiu pentru infiintarea unei farmacii, in urma cu 23 de ani.

Pana la acest moment, din directia unitatii spitalicesti nu a fost facut public un punct de vedere cu privire la cele precizate din directia Ministerului Sanatatii.

sursa foto:spitaloftalmologie.ro

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger