AcasăNewsNereguli la Spitalul "Bagdasar Arseni", anunta MS. Controlul continua

Nereguli la Spitalul „Bagdasar Arseni”, anunta MS. Controlul continua

Pe fondul verificarilor demarate inca de seara trecuta la spitalul la care se afla internat pilotul de paramotor ranit in accidentul de la Comana, pacient in cazul caruia s-a aflat ca a contractat doua bacterii rezistente la antibiotice, Ministerul Sanatatii a anuntat primele concluzii.

Si spunem primele concluzii pentru ca s-a subliniat faptul ca acest control – pe care il fac inspectorii sanitari si reprezentanti ai Departamentul Supraveghere din cadrul DSP Bucuresti – continua si in cursul zilei de marti.

Dupa ce luni s-au facut verificari vreme de patru ore la spitalul aflat in sectorul 4 al Capitalei la care este internat pilotul accidentat in urma cu o sapatamana, adica pana la 22.30, din cate se mentioneaza in comunicatul ministerului, si marti se fac verificari. Totul avand in vedere ca deunazi „nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale si nici cele care privesc prestarea serviciilor de curatenie si dezinfectie”.

Insa pana sa redacteze concluziile finale ale verificarilor, reprezentantii MS au anuntat faptul ca in urma controlului de seara trecuta s-au gasit „nereguli la respectarea normelor de efectuare a operatiunilor de curatenie si dezinfectie – acesta este un serviciu externalizat de catre spital”, dar si la gestionarea deseurilor periculoase ce rezulta din procedurile medicale.

Nu in ultimul rand, mentionam faptul ca familia pilotului, in speta sotia, spera ca – pe cat de curand posibil- barbatul sa fie transferat la o clinica din Austria, pentru continuarea tratamentului, in special cel pulmonar.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger