AcasăNewsNepotism userist din bani publici: Soțul Monicăi Anisie, la un pas să...

Nepotism userist din bani publici: Soțul Monicăi Anisie, la un pas să fie numit șef al Poliției Locale a Sectorului 2

Ipocrizia de care dau dovadă aleșii de la USR nu are limite, unul din campionii ipocriziei useriste fiind fără doar și poate, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Spunem asta, pentru că nu e săptămână în care acest până mai ieri alaltăieri ilustru necunoscut de la USR, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, să nu ia decizii, evident în devafoarea cetățenilor sectorului pe care îl păstorește, aceleași tipuri de decizii pe care domnia să și colegii domniei sale din partidul neo-marxiștilor le înfierează nonstop, atribuindu-le PSD-ului în mod special.

Sigur că Mihaiu nu ar putea să facă toate aceste lucruri fără strașnicul ajutor pe care îl primește în Consiliul Local al Sectorului 2 de la aleșii locali ai PNL, conduși cu mână de fier de senatoarea PNL Monica Anisie, fosta ministresă-dezastru de la Ministerul Educației din Guvernul Orban.

Funcții contra voturi

Cel mai recent exemplu datează de joi 29 septembrie 2022 atunci când în ședința Consiliul Local al Sectorului 2, la inițiativa primarului Radu Mihaiu, consilierii PNL și cei ai USR au votat fără să crâcnească pentru contractarea a două credite uriașe : unul în valoare de 100 milioane Lei de la Raiffeisen Bank și unul de 80 milioane Euro de la Banca Europeană de Investiții, în total 100 milioane de euro, îndatorându-i până peste cap, din nou, pe cetățenii din Sectorul 2. Trecem și peste faptul că toți primarii useriști se umflau în pene că vor atrage fonduri europene de va curge numai lapte și miere în unitățile administrativ teritoariale conduse de ei și când colo nu fac altceva decât să se împrumute de la bănci, nu în folosul cetățenilor ci doar pentru a îndestula camarila useristă de business abonată la contractele de studii de fezabilitate, consultanță și audituri. Problema e că la Sectorului 2, de pildă, șefa organizației PNL, Monica Anisie este trup și suflet alături de primarul userist, în ciuda opoziției pe care șefii ei de la PNL de la centru, o manifestă vis-a-vis de sprijinul pe care consilierii locali ai PNL de la Sectorul 2 i-l dau lui Radu Mihaiu pentru că acesta să își treacă toate bazaconiile de proiecte. Cu toate acestea, Anisie continuă să își strunească colegii și să îi oblige să îl ajute pe Radu Mihaiu în tot ceea ce întreprinde acesta. Ba chiar, mulți dintre aleșii peneliști din Consiliul Sectorului 2 i-au explicat lui Anisie că ei nu pot vota la nesfârșit toate mișmașurile lui Mihaiu și ale USR. Dar, Anisie merge înainte: sprijin total și fără comentarii pentru Mihaiu! Acum însă, acest sprijin dat de PNL Sector 2, lui Mihaiu, se simte mai mult ca niciodată, întrucât, spun surse foarte bine informate din Primăria Sectorului 2 și din Consiliul Local al Sectorului 2, că Radu Mihaiu urmează să îl numească Director General al Poliției Locale Sector 2, pe Adrian Anisie, soțul liberalei Monica Anisie.

Angajat la Primărie, în cărți pentru Poliția Locală

Reamintim că Adrian Anisie este deja angajat la Primăria Sectorului 2, de mai bine de doi ani, pe un post de consilier al viceprimarului Sectorului 2, liberalul Adrian Costache, subalternul pe linie de partid al Monicăi Anisie. Extrem de important de subliniat: angajările pe posturile de consilieri ai celor doi viceprimari, DOAR primarul le aprobă. Așadar, Radu Mihaiu și-a dat deja acceptul, încă de acum doi ani, că Adrian Anisie să fie angajat la Primăria Sectorului 2. Recent pensionat, Adrian Anisie a condus, până la momentul pensionării, structura teritorială București a Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, acum fiind un tânăr pensionar din structura MAI care încasează și pensie uriașă de fost polițist și un salariu mare de la Primăria Sectorului 2.

Acuzat de abuz în serviciu și uz de fals

Reamintim că presa a demonstrat în 2020 că numirea lui Adrian Anisie pe postul de șef al structurii teritoriale București a DGA din cadrul MAI, a făcut obiectul unui dosar penal al DNA, în care Adrian Anisie a fost acuzat că a obținut ilegal această funcție. Așa cum reiese dintr-o Ordonanță a Direcției Naționale Anticorupție, domnul Anisie a fost acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals pentru a ocupă acea funcție. Între timp, s-a pensionat din MAI cu o pensie mare, a primit și o sinecură la fel de bine plătită la primăria condusă de useristul Radu Mihaiu, fiind angajat pe post chiar de către acesta și acum, după cum știe toată lumea în Primăria Sectorului 2, soțul liberalei Monica Anisie se pregătește să primească încă o sinecură, mult mai bine cotată: șef al Poliției Locale a Sectorului 2. Face deal-uri bune primarul Radu Mihaiu: posturi de șef bine remunerate în schimbul voturilor consilierilor locali ai PNL.

 „Nu am ce comenta”

Redacția ziarului Național l-a contactat telefonic pe Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 pentru a obține și punctul său de vedere în privința acestei numiri pe care ar urma să o facă la Poliția Locală. Domnul primar ne-a răspuns și extrem de jovial, chiar bufnindu-l râsul pe alocuri și ne-a declarat următoarele: „Confirm că este doar un zvon. Doamnă, astea sunt tâmpenii pe care pesediștii vi le toarnă în urechi dumneavoastră celor din presă. Nu am de gând să fac o numire la Poliția Locală.” La observația noastră referitoare la faptul că aleșii locali ai PNL acum mai mult că niciodată, înainte de numirea preconizată a lui Adrian Anisie în fruntea Poliției Locale a Sectorului 2, îi votează domniei sale toate proiectele cu ochii închiși și că nu mai departe de joi, peneliștii din Consiliul Local al Sectorului 2, subordonații Monicăi Anisie, au votat propunerea primarului de a contracta cele două împrumut imense la Raiffeisen Bank și de la BEI, împrumuturi care împreună se ridică la suma de 100 milioane euro, ceea ce va apăsa și mai tare pe umerii și așa gârboviți de mărirea permanentă a taxelor și impozitelor locale ai cetățenilor din sector, Radu Mihaiu a ținut să precizeze că: ” Doamnă, vă reamintesc că aleșii locali ai PNL împreună cu cei ai USR formează încă din 2020 o majoritate solidă în Consiliul Local, prin urmare e normal să voteze orice propune primarul. Iar acele două împrumuturi, să știți, că nu îi vor îndatora mai mult pe cetățenii Sectorului 2″. Noi am insistat cu întrebarea referitoare la mult vehiculata numire a soțului penelistei Monica Anisie ca șef al Poliției Locale a Sectorului 2, reamintindu-i domnului primar că Adrian Anisie este deja angajat la primăria păstorită de domnia sa, pe un post de consilier al viceprimarului liberal și că angajările pe aceste posturi se fac doar cu acceptul primarului de sector. Domnul primar Mihaiu ne-a răspuns sec: ” Da, nu am ce comenta pe subiectul cu numirea asta pe post de consilier al unui viceprimar al sectorului nostru”. Am încheiat convorbirea întrebându-l încă o dată pe Radu Mihaiu dacă are de gând să îl numească pe soțul Monicăi Anisie șef al Poliției Locale a Sectorului 2, și specificându-i că noi vom urmări îndeaproape acest subiect și în eventualitatea în care domnia să va face totuși această numire noi vom pune declarația sa de acum în  paralel cu numirea pe post. Răspunsul primarului Sectorului 2 a fost kafkian dar și ilar, în același timp: „Este ca și cum m-ați acuza că am furat și că sunt hoț dar trebuie să și dovediți. Dar da, infirm că am de gând să fac vreo numire la Poliția Locală Sector 2”. Precizăm că jurnalistul Național NU a rostit în toate această conversație cuvintele „hoț”, „furt” , „a fura”.

După cum puteți observa din răspunsurile sale, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, s-a ferit să infirme categoric numirea lui Adrian Anisie pe postul de director general al Poliției Locale a Sectorului 2, la fel cum s-a eschivat și în a-i pronunța numele acestuia sau al senatoarei PNL Monica Anisie. Cum spuneam și la începutul acestui articol ipocrizia useristă este inegalabilă pe scena politică românească. Adică la Primăria Sectorului 2, după cum se poate lesne observa e festival de nepotism pe bani publici, în timp ce Cătălin Drulă și toți ceilalți lideri ai USR (printre care și Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2) răcneau vineri 30 septembrie 2022 cât îi țineau plămânii pe facebook și pe toate posturile de televiziune că trebuie să vină DNA-ul imediat și să purceadă la arestări în masă, în cazul numirii (în urmă unui concurs) pe postul de șef al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Asta este USR-ul! Nepotismele și mișmașurile useriste miros a micșunele proaspete și pure, în timp ce ale altora sunt direct catalogate csa fiind corupte și se strigă puternic la DNA să vină să îi ia! Ipocrizie numele tău e USR!

În încheiere, că o pată de culoare: în timpul discuției telefonice cu primarul Sectorului Radu Mihaiu, acesta ne-a rugat la sfârșitul conversației „să nu scrieți chiar tot așa, pentru că m-am exprimat cam colorat”. Ce concluzie să mai tragem decât aceea că reprezentanții de seamă ai partidului neo-marxist USR sunt ipocriți dar și neasumați.

 

author avatar
A.P. Redactor
1.596 afisari

6 COMENTARII

  1. in afara de o vaga asemanare
    (cheliosii se aseamana)
    nu apare relatia de nepot-matusha…….

    • ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR DIN JURNALISM , ANALFABETI CU DIPLOMA SI CENZURA CAT DE MULTA . CLOSETARII JURNALISTI CU PATRU CLASE PE ZIARE.COM HALESC KAKAT LA GREU

      ZIARE.COM CEL MAI SCARBOS SITE , SIMBOL AL SERVILISMULUI SI LINSULUI IN CUR
      ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI CU ANALFABETI FUNCTIONALI ,FALSI JURNALISTI CE CENZUREAZA SI INJURA SI AMENINTA CITITORII
      JEGUL PRESEI DIN ROMANIA ESTE PE ZIARE.COM

  2. Nu era mai deontologic să semneze cu numele întreg numita(u) A.P. ? Nu este decat o lăbăreală de articol și o spun cu regret avand în vedere mizeria de pulitruci, fie că vorbim de trotinetiștii funcționali USR fie de ăia de la peneleprele galbene

  3. Care este problema ca articolul a fost semnat de A.P.? Subiectul articolului este altul si daca se confirma sa raspunda USR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger