AcasăNewsNepoftit la comemorarea Debarcării din Normandia, Putin ridică din umeri

Nepoftit la comemorarea Debarcării din Normandia, Putin ridică din umeri

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse (Sursa foto: Twitter)

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns că nu-i „nicio problemă” faptul că n-a fost invitat alături de ceilalți mari lideri care au celebrat Debarcarea din Normandia, una dintre etapele marcante ale înfrângerii Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial. În mod normal, președintele statului care a avut cea mai importantă contribuție la învingerea Imperiului Nazist ar fi trebuit să fie nelipsit de la un astfel de eveniment.

Vladimir Putin președintele Federației Ruse Sursa foto Twitter

Este posibil ca liderul Federației Ruse să fi uitat că a luat parte, lângă ceilalți lideri occidentali, la marcarea a 70 de ani de la același eveniment, care a avut loc în Franța, în 2014. La fel, este posibil ca Putin să fi uitat și faptul că Stalin, conducătorul Uniunii Sovietice, le-a cerut insistent, atât lui Winston Churchill, cât și lui Franklin Roosevelt deschiderea unui nou front împotriva Germaniei. Putin a mai zis că oricum are suficiente chestiuni care îi necesită atenția în Rusia. Comentariile sale vin după ce purtătorul de cuvânt ministerului de externe al Rusiei, Maria Zakharova, deja a înaintat idea că invazia Aliaților în Normandia din 6 iunie 1944 nu a jucat un rol decisiv în încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în vreme ce efortul sovietic a fost cel crucial.

 

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
461 afisari

3 COMENTARII

  1. Lol… Pe vremea asta se parasuta engleji… Ma cam are dreptate Putin. Pai comparati si voi 100.000 de romani morti la cucerirea Budapesti 100.000 de americani raniti la operatiunea Overload ziua Zed cum zic ei D-day. 2.000.000 de rusi morti la Stalingrad si 1 mil juma nemti si romani morti total 3 juma, 30.000 de americani morti pe plaje la Omaha. La Kursk o bataie de du-te vino de blindate cel mai mare razboi de blindate. Feldmareshalul Rommel a fost sinucis de domnul Hitler nu ca ar fi compluatat la operatiunea Valkirya ci ca a retras armata atat de mult incat Hitler acrezut ca felmareshalul a vrut sa cedeze Germania Sua si nu vroia sa o ocupe Rusia bolsevica. Ciudat ramane cum s-au strecurat americanii intr-un canal plin de submarine si mine. Cu siguranta au folosit nave mici ce nu pot fi torpilate si atinse de mine si au folosit un timp ploios ca Luftwaffe sa nu poata bombarda. Nu e nici-o victorie, ce au eliberat unii au ocupat altii aducand lumea in pragul razboiului nuclear.Azi se mentine acelasi pericol. Eu onorez eroul roman.

  2. America nu a avut un rol determinant. Ca si in razboiul mare rolul american a fost de constrangere. Adica Hitler a fost constrans sa-si piarda resursele pe un al2lea front. Exact ce ura mai mult. Lupta pe 2 fronturi. Postfactum cea mai mare greseala a fost aducerea lui Rommel in vest dupa ce a pierdut Africa. Era ingenios militar dar protectionist si ultradefensiv. Daca Hitler numea pe von Paulus in vest care era un ofiter deosebit de rapace rapid si extraofensiv si pe Rommel in est, un tip cerebral defensiv cu strategii de durata. Pai Hitler castiga lejer.

  3. La Soarele rasare e taman invers. America a avut un rol determinant in castigarea razboiului pacifist si Rusia a avut un rol de constrangere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger