AcasăNewsNepoata unei victime de pe Titanic a supravietuit naufragiului Concordiei

Nepoata unei victime de pe Titanic a supravietuit naufragiului Concordiei

Valentina Capuano, 30 de ani, se numara printre miile de persoane care au scapat cu viata de pe nava de croaziera Costa Concordia, naufragiata langa Insula Giglio.

Singura fotografie a lui Giovanni Salussolia, 25 de ani, mort pe Titanic, a carui nepoata a supravietuit pe Concordia

Tanara a crescut cu povestea infioratoare a fratelui bunicii ei, care si-a pierdut viata pe Titanic. Giovanni abia emigrase in Marea Britanie, alaturi de multi alti tineri. Avea 25 de ani si a fost foarte mandru ca reusise sa se angajeze ca ospatar pe nava Titanic. Se gandea sa stranga niste bani si sa emigreze in Statele Unite. Tragedia din 1912 i-a curmat, insa, viata. Bunica Valentinei, Maria, a suferit toata viata pentru ca si-a pierdut fratele mai mic, al carui trup nu a fost gasit. Tragedia Concordiei a provocat 11 morti, iar peste 20 de persoane sunt date disparute. Cautarile la bordul navei au fost sistate pentru ca exista pericolul ca epava sa se disloce dintre stanci si sa se scufunde la 100 metri adancime.

Concordia

Despre comandantul navei, Francesco Schettino, fostul sau capitan, Mario Palombo, spune: „E un fanfaron. Voia sa conduca luxoasa nava ca pe un Ferrari. A trebuit sa-l pun la punct de nenumarate ori cand imi era Secund”.

author avatar
Adina Mutar
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger