AcasăNewsNepoata lui Malaxa cere schimbarea conducerii Fondului Proprietatea

Nepoata lui Malaxa cere schimbarea conducerii Fondului Proprietatea

Barbara Van Dusen si Paul Singer detin cele mai multe actiuni la Fondul Proprietatea

Barbara van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, si Paul Singer, detinatorul fondului american Elliott Associates, vor sa schimbe conducerea Fondului Proprietatea (FP). Singer cere FP sa vanda din active si sa imparta banii actionarilor.

Barbara Van Dusen si Paul Singer detin cele mai multe actiuni la Fondul Proprietatea

Barbara Van Dusen detinea pana in vara anului trecut 6,3% din actiunile FP, iar din august 2011 pana in februarie 2012 a vandut titluri in valoare de 17,4 milioane de euro. Conform unei statistici recente a Bursei de Valori Bucuresti, nepoata lui Malaxa detine in prezent  5,62% din capitalul subscris si varsat al FP. Descendenta fostului industrias roman a decis, se pare, sa faca un tandem profitabil alaturi de americanul Paul Singer, care controleaza prin Elliott Associates aproape 13% din actiunile FP.

Paul Singer

Cei doi au cerut ca la data de 4 aprilie 2012, cand este convocata Adunarea Generala a Actionarilor FP, sa fie revocati membrii Comitetului Reprezentantilor si sa fie alesi altii. De asemenea, Singer a propus ca administratorul FP, Franklin Templeton, sa vanda din activele Fondului, iar banii obtinuti sa fie distribuiti actionarilor. Ca rasplata, administratorul ar urma sa primeasca un comision suplimentar de 1,5% din sumele incasate, pe langa cel anual de administrare, de aproape 0,5%.

author avatar
Arpad Dobre
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger