AcasăNewsNeo-naziștii germani se antrenează în Rusia

Neo-naziștii germani se antrenează în Rusia

Militanţi de extremă dreapta din Germania s-au pregătit în tabăra specială  “Partizan” de lângă Sankt-Petersburg. Cetățenii suedezi și finlandezi sunt, de asemenea, printre cursanți. Participanții continuă să se alăture milițiilor rusești active în estul Ucrainei.

 

Tineri din Partidului Naţional Democrat (NPD) şi ai grupării A Treia Cale au încheiat o pregătire paramilitară în care participanţii au fost instruiţi să folosească arme şi explozivi, precum şi în lupta militară de aproape. Se crede că Mişcarea Imperială Rusă (RIM) deţine două tabere de antrenament în apropiere de Sankt-Petersburg, scrie publicaţia germană Focus,  citând surse din interiorul serviciilor de informaţii. SUA au inclus RIM pe lista grupărilor teroriste în aprilie, precizând că gruparea a “furnizat pregătire de tip paramilitar unor adepţi ai supremaţiei albilor şi neonazişti din Europa”. Ministerul de Externe de la Moscova a replicat că decizia Statelor Unite nu contribuie la lupta împotriva terorismului şi că Washingtonul “nu a oferit detalii”. Mişcarea de ultra-dreapta Ruşii Creştin-Ortodocşi este de asemenea considerată extremistă în Rusia, dar nu este interzisă.

La protestele din Rusia, membrii RIM sunt văzuţi adesea purtând steagurile caracteristice în culorile galben şi negru. Ei cer restauraţia Imperiului Rus. Serviciile de informaţii germane au fost informate despre stagiul de pregătire în Rusia al extremiştilor de dreapta, dar, din motive legale, nu s-au putut deplasa la Sankt-Petersburg pentru a investiga.  Oficialii presupun că președintele rus Vladimir Putin este conștient de existența taberelor.

author avatar
Radu Jacotă
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger