AcasăNewsNemților, ce vă mai place bolșevismul!

Nemților, ce vă mai place bolșevismul!

Trăim în plină Revoluție Culturală –  după modelul Americii, în tot Occidentul se răstoarnă monumente ale unor personalități care au scris istoria ambelor continente. Germania nu face excepție și îl repune în drepturi pe Lenin.

După mai mult de treizeci de ani de la căderea Zidului Berlinului, o statuie a  lui Vladimir Ilici Lenin (1870-1924) a fost dezvelită în orașul Gelsenkirchen. Inițiativa îi aparține Partidul Marxist-Leninist din Germania (MLPD) – astfel de formațiuni politice sunt tolerate bine mersi în toată  Europa democrată până-n pânzele albe, acum roșii. Lenin din bronz are o înălțime de 2 metri, lucrarea a fost turnată în Cehoslovacia în 1957 și a fost instalată în fața sediului partidului. Ideea e, susține președinta MLPD, Gabi Fechtner, că “timpul monumentelor dedicate rasiștilor, fașciștilor, anticomuniștilor și altora este în mod clar în urma noastră”. În plus, fondatorul URSS „a fost un gânditor înaintea timpului său, de semnificație istorică mondială, un luptător timpuriu pentru libertate și democrație”. Tare, Gabi, nu vrei să te duci matale prin Coreea de Nord să vezi  cu ce se mănâncă urmașa democrației de sorginte sovietică? Poate bagi o alianță cu sora lui Kim, așa ca între activiste. În Germania unde trecutul nazist e un subiect tabu, comunismul lui Lenin e liber la dezbateri. Nu toți locuitorii din Gelsenkirchen, un oraș de 260.000 de locuitori și centrul fostei regiuni industriale și miniere din Ruhr, au fost mulțumiți de noul monument, relatează DW. „Lenin reprezintă violență, represiune, terorism și suferințe umane oribile”, au declarat câțiva consilieri municipali, solicitând sistemului de justiție să blocheze inițiativa MLPD. Fără succes. Săptămâna trecută la Hamburg, a fost vandalizată o statuie a lui Otto von Bismarck, primul cancelar german.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
361 afisari

2 COMENTARII

  1. Si cand de gandesti ca in Romania incercarea de a ridica un bust, o statuie maresalului Ion Antonescu, este considerata o sfidare, o faradelege ! Cand a fost vorba de comemorarea Tratatului de la Trianon, parlamentarilor, demnitarilor romani le-au tremurat pantalonii. Cum sa iesim la liman cu asa cozi de topor ?!

  2. Iar Tov Timermans,confesorul si unul dintre stalpii de sustinere al lui”TALPA LATA „din varful dealului,mai alaltaieri acuza Romania si pe unii Romani,ca ne-m dat cu rusii si vrem sa scoatem Tara din UE.Tot noi.Daca Olanda,patria lui, ar fi inhatat Portul Constanta,ne-ar fi primit si in Schengen,Acum n-avede,n-aude,nu cometeaza noul bolshevism care bantuie Europa.Ca doar o pazeste Kovesi impreuna cu Coldea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger