Cauta

Nemții sunt nemți și când e vorba de Covid

Nimeni nu i-a acuzat niciodată pe germani de modestie. Indiferent că subiectul este “das Auto” sau bere , nemții își închipuie că au un avantaj asupra celorlalți dintre noi. S-ar putea să fie momentul să adauge lupta împotriva virusului pe listă.

Deși are un număr mare de infecții (aproximativ 160.000), rata mortalității țării este cu aproape 60% mai mică decât în ​​SUA și cu 85% mai mică decât în ​​Spania. Într-un moment în care personalul medical din New York a apelat la purtarea de ochelari de schi și saci de gunoi pentru protecție în timp ce trata pacienții cu Covid-19, spitalele germane au fost o mare de calm, relativ bine echipate.

În ultimele zile,Germania a redus ritmul noilor infecții, suficient pentru a ridica lent restricțiile. Și intenționează chiar să deschidă capacitatea de terapie intensivă către pacienții non-corona. La succesul german, pe lângă numărul de teste (au ajuns la 500.000 pe săptămână), calitatea asistenței medicale și numărul de 40.000 de paturi ATI (au primit peste o sută de pacienți din UE),  a pus umărul și Angela Merkel. Un cancelar riguros, cu un discurs ușor monoton, dar neabătut. Spre deosebire de bufoneria emanată de la Casa Albă și Downing Street Nr.10. Când Boris Johnson scutura fiecare mână la vedere în timp ce predica „imunitatea efectivelor”, iar Donald Trump a declarat coronavirusul o „farsă” perpetuată de dușmanii săi politici, Merkel solicita precauție și se pregătea pentru cele mai rele. Pandemia a prins-o cu garda pe jumătate lăsată, la fel ca majoritatea liderilor mondiali. Apelul ei de trezire a venit pe 8 martie, când guvernul italian a fost obligat să pună în carantină partea de nord a țării.

Înainte de aceasta, Merkel nu spusese aproape nimic despre focar. A intervenit apoi disciplina și a făcut toată diferența. În săptămânile care au urmat, nemții au acceptat fără proteste atât restricțiile fără precedent asupra libertății lor, cât și propunerile cheltuielilor de urgență ale guvernului. Dar acestea sunt motive pentru care nu se laudă.

Ultimele stiri

  • Dacă nu erau bulgarii, poporul v-ar fi iubit cu ouă și roșii, domnule Bolojan!
  • VIDEO. Angajații de la Finanțe tună și fulgeră în fața ministrului Nazare: Veniți în fiecare birou, la fiecare etaj, să vedeți în ce condiții lucrăm!
  • Actrița Manuela Hărăbor, scoasă din distribuția unui serial pe motiv de „expunere politică”: „Cum e cu egalitatea de drepturi a ideologiei voastre pro-europene?”
  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Elena Udrea află astăzi dacă va fi liberată condiționat. Judecătoria Ploiești, așteptată să se pronunțe asupra cererii fostului ministru
  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version