AcasăNewsNemtii si austriecii vor sa investeasca in Romania! Care sunt domeniile vizate...

Nemtii si austriecii vor sa investeasca in Romania! Care sunt domeniile vizate si ce suma vor aloca!

Ministrul Mediului si Schimbarilor climatice, Rovana Plumb, a anuntat ca sunt cateva companii, din Germania si din Austria, interesate sa investeasca peste 500 de milioane de euro in Romania. Domeniile vizate ar fi industria auto, industria lemnului si resursele naturale.

Sambata, in cadrul conferintei de alegeri PSD Prahova, care a avut loc la Ploiesti, Rovana Plumb a precizat, in fata celor prezenti la intrunire, ca exista patru companii straine care iau in calcul varianta de a investi in Romania. Astfel, in industria auto, industria lemnului si resursele naturale ar urma sa se investeasca, in perioada urmatoare, peste 500 de milioane de euro, in Romania.

„Avem o crestere a investitiei care a fost propusa de catre OMV de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcau si mai avem si alte propuneri in ceea ce priveste industria lemnului si energia alternativa”, a spus Rovana Plumb.

Printre firmele care vor investi in tara noastra se numara si Michelin, dar si o companie austriaca ce intentioneaza sa investeasca 150 de milioane de euro, intr-o fabrica de cherestea in judetul Covasna, a precizat Rovana Plumb.

author avatar
Alina Costache
660 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger