AcasăNewsNemții se dezic de soluția americană. Guvernul german susține făurirea statului palestinian...

Nemții se dezic de soluția americană. Guvernul german susține făurirea statului palestinian independent

Sursa foto: Twitter

 Ministrul german de externe, Heiko Maas, şi-a exprimat sprijinul faţă de soluţia a două state în rezolvarea conflictului dintre Israel şi palestinieni, în timp ce comunitatea internaţională aşteaptă publicarea planului american de pace pentru Orientul Mijlociu.

Sursa foto Twitter

După o întâlnire cu omologul său iordanian, Ayman Safadi, duminică la Amman, Maas a declarat: „Suntem şi rămânem uniţi în ce priveşte necesitatea pentru o soluţie negociată privind două state”. Această soluţie are în vedere crearea unui stat palestinian independent de Israel , scrie DPA.

Declarația ministrului german vine la mai puțin de două luni după ce oficialii lui Trump au transmis că, deși planul american de pace va implica stimulente economice considerabile în favoarea palestinienilor, cel mai probabil ideea unei statalități depline pentru palestinieni nu va fi admisă, nota pe atunci presa din SU și Israel.

În continuarea depărtării de Statele Unite pe problema din Orientul Mijlociu, Heiko Maas promite sprijin pentru UNRWA, Agenţia ONU de ajutor pentru refugiaţii palestinieni, boicotată de către Washington. În timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, SUA şi-au sistat finanţarea pentru UNRWA. Washingtonul susţine că investiţiile economice sunt mai potrivite decât donaţiile pentru ameliorarea nivelului de trai al palestinienilor.

Jared Kushner, consilierul şi ginere al lui Trump, va face cunoscut în curând un plan de pace pentru deblocarea conflictului dintre Israel şi palestinieni. Potrivit media americane, există indicii că promisiunile din plan referitoare la avantaje financiare au drept scop de a-i convinge pe palestinieni să renunţe la cererea lor de a avea un stat propriu.

Pe 25-26 iunie, Bahreinul, un mic stat din Golf, va găzdui o conferinţă privind investiţiile pentru teritoriile palestiniene. Palestinienii resping evenimentul, deoarece nu sunt dispuşi la concesii politice pentru a obţine ameliorări din punct de vedere material.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger