AcasăNewsNemtii cred ca fasolea pastai e infectata cu E.coli

Nemtii cred ca fasolea pastai e infectata cu E.coli

Agricultorii din Uelzen nu cred ca in serele lor s-ar putea cuibari E.coli

Specialistii germani spun ca infectia intestinala cu bacteria E.coli poate fi cauzata de germeni infestati de pastai, desi primele teste nu sunt concludente. Este vorba de fasole, linte, mazare si soia. Acestea sunt cu atat mai periculoase cu cat bacteria intra in pastaie si nu poate fi indepartata prin spalare.

Agricultorii din Uelzen nu cred ca in serele lor s-ar putea cuibari E.coli

Primele teste nu sustin ipoteza, de aceea s-a mentinut avertismentul si asupra consumului de broccoli, ridichi, usturoi, rosii, castraveti si salate. Cercetand sursele de aprovizionare a restaurantelor care au produs cele mai multe imbolnaviri, autoritatile landului Saxonia Inferioara au ajuns la o ferma din regiunea Uelzen, care a fost inchisa.

Proprietarul nu foloseste ingrasaminte de origine animala

Cel mai greu este sa se stabileasca modul in care tulpina „normala” de E.coli, care se gaseste de obicei in aparatul digestiv al animalelor si oamenilor, s-a unit cu tulpina africana, dupa cum au indicat cercetatorii chinezi, devenind astfel deosebit de virulenta. Ca nu degeaba autoritatile britanice au avansat ipoteza unei raspandiri intentionate, numind chiar suspecti de bioterorism!

Proprietarul fermei germane incriminate a declarat ca nu intelege cum a ajuns bacteria mutanta in gradina sa, deoarece  nu foloseste ingrasaminte de origine animala pentru culturile de fasole si ca nicaieri in ferma sa nu sunt  animale! Iar culturile de salata nu sunt tratate deloc cu ingrasaminte.  Ministrii europeni ai Agriculturii se intrunesc azi la Luxemburg, pentru a discuta despre consecintele epidemiei cu bacteria E. Coli.

 

author avatar
Adina Mutar
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger