AcasăNewsNemtii analizeaza muia romaneasca

Nemtii analizeaza muia romaneasca

Tambalau mare in presa straina, pe seama placutelor ofensatoare. Deutsche Welle pica intr-o capcana amuzanta, dezvoltand scenarii care sunt lipsite de valoare in ceea ce priveste Romania.

Prestigioasa publicatie germana lanseaza o ipoteza soc. Scandalul ar fi fost pus la cale in mod intentionat, dupa un tipar folosit cu succes si in alte parti.

Depinde de capat

„Scandalul placutelor suedeze de inmatriculare aduce la prima vedere cu o campanie publicitara. N-avem dovezi ca ar fi vorba de o actiune planificata, dar etapele scandalului corespund cu o strategie axata pe provocare. O imagine sau un text scandalos, socant, care bruscheaza pudoarea sau care incalca un tabu cauta sa marcheze spiritele pregatindu-le pentru receptarea unui anumit mesaj. Insolenta este consubstantiala acestui tip de comunicare. In cazul de fata se pregateste un miting anti-PSD al diasporei, in plina vara, in perioada concediilor si se simtea, pesemne, nevoia unei reclame mai ofensive”. Iar de aici, autorul se duce pana la scenariile cu fetele din grupurile Femen, al caror scop este de a se victimiza dupa ce isi transmit mesajul. Presa isi joaca rolul, emotioneaza acolo unde prinde si treaba este ca si rezolvata. Autorul nu scapa din vedere nici cazul adolescentei palestiniene, Ahed Tamimi, care i-a lovit pe soldatii israelieni, in timp ce maica-sa filma complice si transmitea imaginile live. Prin comparatie, politistii romani sunt filmati cand demonteaza placutele ofensatoare, iar imaginile sunt transmise pe mai multe posturi de televiziune, efectul pe care s-a mizat fiind acelasi cu cel cu politistii care le-au luat pe sus femeile din gruparea Femen. Sau cu soldatii israelieni, a caror violenta trebuia evidentiata. Si in Romania presa l-a transformat pe autor in victima, compatimindu-l sau impingand lucrurile pana la a demonstra incompetenta politiei. Nu pot decat sa ma amuz, ce sa zic mai mult? La romani, cand e vorba de m**e, lucrurile sunt incredibil de simple. Fara complicatii. Fara scenarii. Fara ipoteze soc. Se da sau se ia. Atat. Depinde de capatul la care te afli.

author avatar
Valentin Boeru
2.019 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger