AcasăNewsNelson Mandela, omagiat de premierul Victor Ponta

Nelson Mandela, omagiat de premierul Victor Ponta

Fostul presedinte sud-african, Nelson Mandela, a fost omagiat si de premierul Romaniei, Victor Ponta.

Politicianul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie facuta in celula in care Nelson Mandela a stat timp de 18 ani, la Robben Island. Nelson Mandela a stat inchis 18 ani, timp in care a fost identificat dupa numarul de detinut 46664. Robben Island e la 12 kilometri de Cape Town.

„Robben Island – Acesta este locul in care Nelson Mandela si-a petrecut aproape 27 de ani dupa care a avut puterea sa ierte si sa construiasca o tara din ruine! Intr-adevar merita omagiul intregii omeniri!”, a fost mesajul postat pe reteaua de socializare de catre seful Guvernului.

Nelson Mandela, primul presedinte de culoare sud-african, a incetat din viata, joi seara. Mandela era privit de aproape toata tara ca fiind „parintele natiunii”. Fusese internat de mai multe ori in spital, anul acesta, pentru o infectie pulmonara. Incepand din data de 1 septembrie, Mandela era ingrijit la domiciliu de 22 de medici din Johannesburg, dupa ce a fost spitalizat timp de trei luni, urmare a infectiei pulmonare si probabil complicatii multiple.

Insa, in ciuda faptului ca pneumonia se vindecase, plamanii primului presedinte de culoare al Africii de Sud ramasesera sensibili. Nelson Mandela s-a afirmat in anii 50 ai secolului trecut, ca un lider al luptei impotriva politicii de segregare rasiala a conducertii sud-africane de atunci.

author avatar
Andra Nesu
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger