AcasăNewsNelson Mandela, condus pe ultimul drum!

Nelson Mandela, condus pe ultimul drum!

Nelson Mandela isi incheie, duminica, ultima calatorie. Funeraliile de stat ale primul presedinte de culoare al Africii de Sud au inceput, in prezenta a 4 500 de persoane, printre care rude, prieteni apropiati si demnitari straini.

Ceremonia funerara, organizata pe proprietatea detinuta de familia lui Nelson Mandela, a inceput, fostul presedinte urmand sa fie ingropat in satul in care si-a petrecut copilaria, la Qunu.

Familia si-a exprimat dorinta ca ceremonia sa aiba loc doar in prezenta invitatilor, iar oamenii de rand vor putea urmari momentul solemn pe ecrane uriase amplasate in zonele publice atat din Qunu cat si din celelalte mari orase ale Africii de Sud.

Printre invitatii de renume care au ramas sa ii aduca un ultim omagiu lui Nelson Mandela se numara printul Charles, reverendul american Jessie Jackson, dar si vedeta TV Oprah Winfrey. De asemenea, vor mai fi prezenti presedintele in functie, Jacob Zuma, precum si intreaga structura de conducerea de la Pretoria, dar si fosti si actuali lideri africani.

In cadrul ceremoniei care pune capat celor 10 zile de doliu national se vor trage 21 de salve de tun si va defila o parte din armata sud-africana, dupa care, intr-un cadru restrans, in prezenta a 500 de apropiati, Nelson Mandela va fi inhumat.

Poporul si aproximativ 100 de sefi de stat si de guvern din toata lumea i-au adus un omagiu liderului sud-african in timpul slujbei memoriale de la Johannesburg de marti, la care a participat si premierul Victor Ponta, dar si pe parcursul celor trei zile in care sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nelson Mandela s-a aflat in sediul administratiei centrale din Pretoria.

Foto: captura abc.net.au

author avatar
Alina Costache
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger