S-a încheiat perioada cu zile libere de care au beneficiat bugetarii la început de an, astfel că s-au deschis și birourile de la serviciile de taxe și impozite.
Și deja a apărut aglomerația la serviciile de taxe şi impozite, în mai multe zone din țară. Oamenii au venit în număr mare, miercuri, și astfel s-au format cozi.
Oamenii se grăbesc să îşi achite dările către stat pentru a scăpa de această grijă, dar și pentru a beneficia de o reducere.
Deși au opțiunea de a plăti taxele online, așadar prin intermediul internetului, nu sunt deloc puțini cei care aleg să-și achite dările către stat la ghişeu. Taxele s-au mărit cu 10% , odată cu inflația, iar bonificația pentru cei care plătesc în primele 3 luni ale anului este tot de 10%.
Coadă la biroul de taxe de impozite din sectorul 3
În București zeci de persoane stau la coadă încă de dimineață la biroul de taxe de impozite din sectorul 3, potrivit Antena 3.
Unii dintre ei mărturisesc faptul că au venit pentru a achita impozitele prin metoda clasică, fizic, pentru că nu s-ar prea fi descurcat cu opțiunea plății online.
Cozi au fost și la Brașov. Conform sursei citate, în prima zi de la deschiderea Direcției Fiscale Brașov, oamenii s-au așezat la rând încă de la 7 dimineața. Și asta chiar dacă programul cu publicul începea la ora 8.30. Accesul persoanelor aflate la coadă se face pe grupuri de câte 6 persoane. Oamenii își iau bon de ordine și sunt chemași apoi la ghișee.
Taxele s-au mărit cu 10% odată cu inflația, iar bonificația pentru cei care plătesc în primele 3 luni – adică până la data de 31 martie a anului – este de 10%.
La cât crește impozitul pentru un apartament de două camere, în Capitală
Anul acesta, în marile orașe, taxele sunt mai mari, aferente cu rata inflației: 10,4% – amintește aceeași sursă. Pentru o garsonieră din București, spre exemplu, impozitul va creşte de la 180 de lei la aproape 200 de lei pe an, pentru un apartament cu două camere va depăşi 250 de lei, iar pentru unul cu trei camere impozitul va trece de 400 de lei.
Și proprietarii de mașini vor scoate mai mulți bani din buzunari pentru plata taxelor. Pentru un automobil cu motor de capacitate medie, taxa anuală va ajunge la 220 de lei pe an.
Pe de altă parte, punctul de amendă a fost majorat semnificativ de la începutul anului, odată cu majorarea salariului minim, după ce Guvernul nu a mai decis plafonarea. De altfel, încă de la finalul lunii noiembrie 2024 „Național” a scris despre creșterea punctului de amendă.
„Vestea bună a majorării salariului minim brut la nivel național, de la 1 ianuarie 2025, a fost contracarată de o veste cât se poate de proastă. Punctul amendă se va majora pe măsură, ajungând la 202,5 lei, de la 165 de lei cât este acum. Consecința este că cele mai mici sancțiuni se vor situa între 400 de lei și 600 de lei, astfel că încasările bugetare vor crește consistent. (…) Astfel, punctul amendă va ajunge la 202,5 lei, ceea ce înseamnă că cea mai mică sancțiune se va situa între 400 de lei și 600 de lei.
Conform legislației în vigoare, există 5 clase de amendă, primele 4 fiind dedicate persoanelor fizice, în timp ce a 5-a se aplică doar persoanelor juridice. Pentru clasa I se aplică 2-3 puncte amendă, pentru clasa II, 4-5 puncte amendă, pentru clasa III, 6-8 puncte amendă, pentru clasa IV, 9-20 de puncte amendă, iar clasa V are 100 puncte amendă” – citiți mai multe AICI, în articolul Claudiei Marcu: Lovitură cruntă. Crește punctul amendă. 400 de lei, cea mai mică sancțiune
De ce va grabiti sa dati bani? Nu e timp pana la finalul anului? Ca oile? Alea proaste? Ca sa-i risipeasca actualii?
Unu ca poti plati cu reducere de 10% pana pe 31 MARTIE 2025, iar doi poti plati cu cash la automatele de plata disponibile in aproape toate magazinele de cartier, pe baza CNP-ului.
Se pare ca prostimii ii place la coada si la inghesuiala, nu se dezbara de naravurile de dinainte de 1989.