AcasăNewsNeil Armstrong, primul om ajuns pe Luna si eroul Americii, a murit...

Neil Armstrong, primul om ajuns pe Luna si eroul Americii, a murit – VIDEO

A murit Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna (foto: realitatea.net)

Neil Armstrong, primul om ajuns pe Luna, a murit la 82 de ani. Americanii, dar si oamenii din lumea intreaga, vorbesc de cunoscutul astronaut la superlativ, ca despre un adevarat erou.

 

A murit Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna (foto: realitatea.net)

Neil Armstrong a parasit aceasta lume sambata. Vestea disparitiei primului om ajuns pe Luna s-a raspandit rapid in toate colturile Pamantului. Printre primii americani care si-au exprimat regretul fata de moartea lui Armstrong a fost insusi liderul de la Casa Alba, Barack Obama.

Neil Armstrong a fost printre cei mai mari eroi americani, nu doar al vremii sale, al tuturor timpurilor. Cand el si colegii sai astronauti au azburat cu Apollo 11, in 1969, au luat cu ei aspiratiile unei intregi natiuni”, a declarat presedintele american, la auzul vestii ca Armstrong a decedat, potrivit CNN.

„Cu un curaj nemasurat si o imensa iubire pentru tara sa, (Neil Armstrong-n.r.) a pasit unde niciun alt om nu a mai facut-o. Luna ii va simti lipsa primului fiu al pamantului”, a fost mesajul candidatului prezidential Mitt Romney.

Familia astronautului in varsta de 82 de ani a anuntat cu „mare durere in suflet”, sambata, ca „Neil Armstrong a murit, in urma unor complicatii aparute la o operatie pe cord”, la care astronautul a fost supus in urma cu doar cateva saptamani.

[youtube]Z9WDsgCIroE[/youtube]

Neil Armstrong a fost cel care a facut, in iulie 1969, „un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire”. A fost primul pamantean care a atins un alt corp ceresc. Comandant al misiunii Apollo 11, Neil Armstrong a pasit pe Luna pe 20 iulie 1969, alaturi de colegul sau, Buzz Aldrin, la bordul modulului Eagle. Din echipajul Apollo 11 mai facea parte si Michael Collins. Armstrong a stat doua ore si 32 de minute pe suprafata Lunii, timp in care a arborat drapelul american si a efectuat diverse masuratori, inainte de a se intoarce pe naveta.

Neil Armstrong a scris istorie, alaturi de colegii sai. Misiunea sa pe Luna, indeplinita cu succes, a deschis calea altor astronauti care si-au dorit sa isi vada un vis cu ochii – sa atinga la randul lor corpul ceresc.

author avatar
Cristina Stefan
3.250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger