AcasăNewsNegrii fac mai multa puscarie decat albii

Negrii fac mai multa puscarie decat albii

In SUA, negrii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a face o infractiune

Inegalitatile sistemului judiciar american sunt inca o data denuntate intr-un raport al US Sentencing Commision, agentie independenta din sistem.

In SUA negrii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a face o infractiune

Astfel, autorii raportului , care au examinat sentintele cu pedeapsa cu inchisoarea pronuntate la scara federala in perioada 1 octombrie 2011-30 septembrie 2016, subliniaza ca, la infractiuni echivalente, cetatenii afro-americani care au cetatenie americana  ar fi condamnati la pedepse cu inchisoarea cu 19,1% mai lungi decat cele primite de cetatenii americani albi. Dorind sa se asigure ca niciun alt factor nu ar explica aceasta discrepanta, membrii comisiei au verificat cazierul inculpatilor – recidivistii primind in mod natural sentinte mai grele. Intr-un studiu asupra sentintelor pronuntate in 2016, cercetatorii au descoperit, dupa ce au analizat istoricul penal al infractorilor, ca barbatii negri au primit sentinte cu 20,4% mai mari decat barbatii albi. Inegalitatile rasiale din sistemul penal american nu s-au redus, arata autorii raportului. Exceptand o curba descendenta in 2003, ele au crescut considerabil in ultimele doua decenii. Diferenta intre condamnarile negrilor si cele ale albilor se apropia de 11%, din 1998 in 2003, an pe durata caruia au scazut la 5%, pentru a creste iar si a atinge 15% intre 2005 si 2007, inainte de a culmina la 20% anul trecut. Factorii care sunt la originea acestor discrepante sunt diverse si complexe. Impactul crescut al judecatorului asupra verdictului final este una din explicatii, arata Marc Mauer, director al ONG-ului Sentencing Project. Dar aceste diferente de tratare din partea sistemului judiciar american sunt de plasat intr-un context mai larg al discriminarilor sociale inpotriva negrilor. Acestia au de cinci ori mai mult probabilitatea de a fi incarcerati decat albii. Situatii denuntate si de militantii miscarii Black Lives Matter, mai ales dupa abuzurile cu repetitie ale politiei fata de afro-americani.

author avatar
Catalin Dumitrescu
154 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...

Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)

Mai mulți fermieri din Vrancea au atacat cu pietre și scânduri o stație de lansare a rachetelor anti-grindină, iar 10 dintre ei sunt cercetați...
proger