AcasăNewsNegocierile s-au incheiat: FMI a acceptat cresterea salariilor bugetarilor. Prima majorare, cu...

Negocierile s-au incheiat: FMI a acceptat cresterea salariilor bugetarilor. Prima majorare, cu 8%

FMI si Comisia Europeana au acceptat cresterea salariilor bugetarilor pentru ca sumele sa atinga nivelul din iunie 2010. Prima majorare, de 8%, va avea loc incepand cu 1 iunie. Tot din iunie, pensionarii vor primi banii retinuti. Concluziile negocierilor cu delegatia comuna au fost prezentate sambata noapte, la finalul unor discutii de mai multe ore, de catre ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu.

Discutiile cu FMI s-au incheiat cu succes, sambata noapte. Dupa doua zile de negocieri la sediul Bancii Nationale (BNR), oficialii romani si cei ai delegatiei Fondului au stabilit termenii noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv.  „Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International”, a declarat Florin Georgescu, ministrul desemnat al Finantelor in Cabinetul Ponta.

Georgescu a precizat ca salariile bugetarilor vor creste cu 8% incepand cu 1 iunie, data la care si pensionarii vor primi restantele financiare. „S-a majorat deficitul bugetar cu o anumita suma suficienta pentru a acoperi cele doua promisiuni facute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumita suma pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 incepand cu acordarea unei prime cresteri de 8% in luna iunie si, de asemenea, s-a gasit o solutie cuprinzatoare pentru solutionarea problemei pensionarilor, care urmeaza sa primeasca sume lunare incepand tot cu luna iunie”, a declarat ministrul desemnat al Finantelor.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger