AcasăNewsNEGOCIERILE DE LA MINSK! Putin si Porosenko au ajuns la un acord...

NEGOCIERILE DE LA MINSK! Putin si Porosenko au ajuns la un acord partial. Separatistii nu cedeaza!

sursa foto: romaniatv.net

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, si Petro Porosenko, presedintele Ucrainei, s-au intalnit, la Minsk (Belarus), pentru a ajunge la un acord de incetare a focului in conflictul din estul Ucrainei.

sursa foto: romaniatv.net

Discutiile dintre cei doi lideri politici sunt supervizate de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si de presedintele Frantei, Francois Hollande.

Cei patru au negociat, miercuri, timp de 14 ore, iar mesajul transmis la finalul discutiilor a fost unul pozitiv. Vladimir Putin a recunoscut ca s-a ajuns la un acord de incetare a focului incepand cu duminica, 15 februarie, in timp ce Merkel si Hollande sustin ca partile implicate s-au inteles in privinta a 80% dintre temele de discutie, astfel ca se poate vorbi despre un acord partial.

Totusi, liderii separatistilor prorusi din estul Ucrainei, Denis Pusilin si Vladislav Deinego, sustin ca nu vor recunoaste acordul incheiat la Minsk, mai ales ca exista informatii ca acesta inca nu a fost semnat.

Pusilin si Deinego negociaza separat un acord de incetare a focului cu Heidi Tagliavini, reprezentat al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, Mihail Zurabov, ambasadorul rus in Ucraina, si Leonid Kucima, fost presedinte al Ucrainei.

Deocamdata un singur lucru este cert, discutiile vor continua si in perioada urmatoare, iar la ele vor participa si alti lideri politici implicati in mod direct sau indirect in conflictul armat din estul Ucrainei, conflict ce a curmat zilele a mii de persoane, militari si civili.

author avatar
Cristi Ionita
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger