AcasăNews„Negocieri” cu șantaj la TAROM. „Să-și dea demisia”

„Negocieri” cu șantaj la TAROM. „Să-și dea demisia”

Compania anuleaza mai multe curse fara rentabilitate

 

După ce luna trecută Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a avizat restructurarea Companiei aeriene Tarom, iată, acum, conducerea acestei companii vine cu o altfel de soluție prin care consideră că se poate salva de la un dezastru aproape imminent.

Este vorba despre aproximativ 700 de angajați care ar trebui să fie concediați sau să-și dea demisia.

Unul dintre motivele invocate de conducerea companiei aeriene pentru care s-a ajuns în această situație ar fi încasărilor foarte mici cauzate de restricțiile impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.

„Nu ne mai amenințati”

Nu același lucru este împărășit de Sindicatul Însoțitorilor de Bord din România, care într-un comunicat de presă susșine că situația de la Compania Tarom se datorează managerilor care au încheiat contracte păguboase

„Nu ne mai amenințati că aceasta este ultima noastră șansă în condițiile în care voi, clasa politică, sunteți cei care ne sufocați cu manageri incompetenți, consilieri și contracte păguboase, voi sunteți cei care v-ați bătut joc de banii din conturile Tarom, iar acum vă pregătiți să jefuiți și patrimoniul Tarom, sub pretextul eficientizării.

În acest context, în cursul nopții de vineri, angajații TAROM au primit pe mail un anunț al directorului general privind criza prin care trece compania.

Salvarea Companiei Tarom ar veni, potrivit  acestuia prin aplicarea unui plan de încetare voluntară a contractelor de muncă.

Conducerea TAROM, care așteaptă ajutorul de stat pentru combaterea efectelor generate de pandemie, susține că reducerea schemei de personal prin acordul părților este cea mai bună soluție, atât pentru companie, cât și pentru fiecare salariat.

„Primul pas a fost elaborarea unui Plan privind încetarea raporturilor de muncă prin acordul părților, aprobat de către Consiliu de Administrație, astfel încât angajații care decid să se retragă voluntar din activitate să beneficieze de plăți compensatorii. Prin acest mecanism, vor putea fi oferite până la 7 salarii brute negociate, pentru fiecare salariat al companiei care alege această cale”, se arată în mesajul transmis vineri noaptea angajaților TAROM.

Promisiuni….și atât!

„Suntem încrezători în puterea companiei TAROM și mai ales în rezistența și flexibilitatea echipei, astfel încât redresarea să fie una rapidă și eficientă!

Conducerea companiei naționale de aviație promite reangajarea unor salariați care acceptă, acum plecările voluntare, dacă situația se va îmbunătăți.

„În cazul multora această despărțire nu va fi una definitivă, căci atunci când vom reîncepe recrutarea de personal echipa TAROM se vă reîntregi”, se mai arată în mesajul către piloţi.

Potrivit mesajului trimis către piloți se arată, că cei care vor fi disponibilizați vor putea beneficia de 7 salarii brute și de promisiunea reangajării, dacă situația companiei se va redresa, cândva în viitor, potrivit romaniatv.net

author avatar
Eli Dan Davidescu