AcasăNewsNegociere cu succes! Ce-au obținut sindicaliștii CFR după grevă

Negociere cu succes! Ce-au obținut sindicaliștii CFR după grevă

CFRNegociere cu succes! Ce-au obținut sindicaliștii CFR după grevă

Greva de la CFR s-a încheiat după 9 ore. Negocierile între ministrul transporturilor și sindicaliști s-au finalizat cu o decizie neașteptată. Salariile tarifare ale angajaților de la CFR vor crește cu indicele de majorare a prețurilor de consum pentru anul 2022, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului.

Anunțul a fost făcut luni după întâlnirea ministrului Sorin Grindeanu cu sindicaliștii CFR. Discuțiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar, dar și pe situația creată de protestul spontan al unor lucrători din calea ferată.

Cresc salariile la CFR

La finalul discuțiilor, autoritățile au anunțat că salariile vor crește pentru a acoperi inflația.

„Părțile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca și soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022, în condițiile aprobării cadrului legal și financiar. Vorbim aici de Legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării Statutului personalului feroviar”, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului.

Totodată părțile s-au angajat să identifice soluții pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situația căii ferate.

Reparatorii de locomotive din toate depourile CFR Călători din ţară au oprit lucrul, luni dimineaţa, nemulţumiţi de nivelul salariilor. Liderul sindicaliștilor Rodrigo Maxim a anunțat că 1.500 de angajați participă la protest.

author avatar
Andreea Vlad
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger