AcasăNewsNeglijență la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. O fetiţă de un an...

Neglijență la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. O fetiţă de un an are corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV

fetitaNeglijență la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. O fetiţă de un an are corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV

Caz revoltător de neglijenţă la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Bucureşti. O fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte consultul într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare.

Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă.

Tatăl și fetița au rămas temporar fără vedere

„Fetiţa s-a trezit plângând şi nu putea să deschidă ochii”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl copilei. „A plâns continuu, nu a mâncat, nu a băut apă. Pur şi simplu adormea din cauza durerilor şi epuizării”, adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

„În seara aceea nu am putut deschide ochii sub nicio formă pentru că mă usturau foarte tare. E ca şi cum ai primi o mână de nisip în ochi continuu. Ochii erau foarte umflaţi şi pur şi simplu mi-a curs apă din ochi, pentru că se lipiseră. Am crezut că nu mai deschid ochii niciodată să mai văd”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Ce riscă asistentul medical neglijent

Directorul Spitalului Victor Gomoiu a aflat despre incident abia după două zile. Acesta a cerut scuze părinţilor şi a promis că angajatul nepăsător va fi sancţionat. „Am fost sunat de managerul spitalului. Mi-a spus: A fost cumva un asistent mai îngâmfat care v-a primit? I-am spus da, chiar el a fost. Mi-a zis că îi pare rău pentru situaţia în care ne aflăm, dar ei sunt într-o situaţie şi mai dificilă din cauza lipsei de personal”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Asistentul care a trimis bebeluşul în containerul cu lampa cu ultraviolete pornită este anchetat de superiori. „A fost neglijent. Nu va rămâne nesancţionat, asta e sigur. Demiterea este o posibilitate”, a declarat Vlad Costel, director medical Spitalul Victor Gomoiu.

author avatar
Andreea Vlad
485 afisari

3 COMENTARII

  1. -a fost cu intentie
    satana a recurs la capcanare;
    are si aparare din oficiu:
    „a fost neglijent.”

    • FAC O ANALOGIE INTRE ACEASTA NEGLIJENTA CE A DISTRUS VIATA UNUI COPIL SANATOS SI DECIZIILE DE NEGLIJENTA LUATE DE GUVERNUL DE INCOMPETENTI A ROMANIEI CE AU CA EFECT DISTRUGEREA A MILIOANE DE VIETI

      CRIMINALILOR , IMPUSCAREA VOASTRA AR FI O FORMA PREA LEJERA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger