AcasăNewsNebunie totala la Cairo! Armata controleaza strazile!

Nebunie totala la Cairo! Armata controleaza strazile!

Pentru al treilea an la rand, Egiptul trece prin momente extrem de delicate, disputa dintre armata si sustinatorii presedintelui Mohamed Morsi lasandu-se cu numeroase victime.

Morsi ar fi trebuit sa cedeze puterea pana miercuri, la 17.30 (ora Romaniei), dar a refuzat si a fost plasat sub arest la domiciliu.

Armata a intervenit in forta si a revendicat puterea. Locatia in care Morsi lucreaza a fost incercuita cu sarma ghimpata, iar sustinatorii lui Morsi au fost izolati cu ajutorul a zeci de blindate.

Cei mai multi dintre sustinatorii lui Morsi s-au adunat in apropiere de Universitatea din Cairo, dar si in orase precum Nasr si Heliopolis.

Armata a blocat toate drumurile care duc spre locurile in care se adun sustinatorii lui Morsi.

Atat Morsi, cat si politicienii care-l sustin pe acesta au primit interdictia de a parasi tara. Acestia sunt de parere ca in Egipt are loc, in aceste momente, o lovitura de stat. Jurnalistii internationali, prezenti la fata locului, sunt extrem de surprinsi de tratamentul la care este supus primul presedinte ales liber.

Reprezentantii armatei sustin ca Mohamed Morsi nu mai este presedintele Egiptului, iar seful statului va fi seful Curtii Constitutionale.

De asemenea, reprezentantii armatei mizeaza pe organizarea unui comitet care sa stabileasca o noua constitutie in baza careia sa se organizeze alegeri libere anticipate.

Agentiile straine de presa vorbesc de morti si raniti la Cairo, dar cifrele difera de la o sursa la alta. Cert este ca sute de mii de oameni sarbatoresc pe strazi eliminarea lui Morsi.

author avatar
Cristi Ionita
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger