AcasăNewsNeamtul lasa Armata Romana fara sef

Neamtul lasa Armata Romana fara sef

Consilierii prezidentiali ai lui Klaus Iohannis sunt cei care au pus Armata Romana pe jar. Consiliat prost, neamtul Werner a decis sa prelungeasca mandatul sefului statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciuca, contrar legii.  MApN a recationat  si  judecatorii au decis, cu titlu executoriu, sa suspende decretul presedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Ciuca la conducerea Statului Major al Armatei, solutia nefiind insa definitiva. Mai mult, instanta a hotarat  sa dea cu ciocanul in masa si  sa respinga exceptiile invocate de parata  Administratia Prezidentiala, ca nefondate.

Totodata, in timp ce ieri la Cotroceni Iohannis l-a primit pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a venit la Bucuresti pentru reuniunea informala a ministrilor de Externe din statele UE, presedintele Romaniei a primit un ”bobarnac” in fata de la judecatori, pe tema Armatei. Generalul Ciuca nu va mai fi in fruntea Statului Major. Astfel ca, Iohannis, sfatuit prost,  il lasa pe general, care trebuia sa se pensioneze, fara jumatate din pensia pe care ar fi trebuit sa o primeasca.  Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs, dar este executorie. Asa ca Armata a ramas fara ”cap”. Pe de alta parte, potrivit unor surse din MApN, urmatorul pe lista pentru sefia Statului Major ar fi Laurian Anastasof, care ar prelua functia temporar. Totodata, ministrul Gabriel Les a declarat ca in urma unor analize MApN va veni cu solutii in acest sens. Aminitim ca, MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucuresti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de sef al Statului Major al Apararii pentru generalul Nicolae Ciuca. Ministerul a cerut suspendarea si anularea decretului. Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciuca ca sef al Statului Major al Apararii, dupa ce a respins in sedinta CSAT propunerea facuta de MApN pentru aceasta functie. Ulterior, premierul Viorica Dancila si ministrul Apararii, Gabriel Les, au acuzat ca seful statului nu a avut baza legala, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN si ca a fost consiliat prost.

author avatar
Ramona Feraru
990 afisari

8 COMENTARII

  1. saracul „IMPARAT”, Iohanis….Cum se prezenta el, dupa CSAT sa spuna ca a semnat un decret…..etc.Omul asta nu este normal la cap.. Isi doreste doar sa comande, sa traiasca in lux nebun si sa fie „CAPUL CAPILOR. Asta este un aspect, pe care nimeni nu il poate contesta. Individul isi doreste o REPUBLICA PREZIDENTIALA.
    Ok. El poate dori tot ce-i trece prin cap, dar…. in tara pe care Cristoiu, bine o numeste BABUINIA,, acest INS, OARECARE, FARA CALITATI, face ce vrea, caci :
    1. Majoranta din PARLAMENT II PERMITE;
    2. GUVERNUL este PE NICAIERI : NIMENI nu poate sa-l detroneze ( sau nu vrea) pe Iohanis. Perfect. „Cei ce poarta jugul,
    S-al purta mai vor, Merita sa-l poarte,
    Spre rusinea lor- Cosbuc);
    3 MAIOR- DISTRUGATORUL JUSTITIEI ROMANE- nu poate fi revocat pentru ca…….”
    4. ROMANIA PIERDE bani muuuuuulti, pentru ca LA CAMERA DEPUTARTILOR, NU SE PUNE IN DISCUTIE SITUATIA TERENULUI DE TENIS PE CARE BNR ( ISARESCU- mare reprezentat al LOJEI NU STIU CARE)o OCUPA IN MOD ILEGAL;
    5.Kovesi, lucreaza ( fiind sefa a lui Lazar) la Parchetul general…… ( Daca eu ori D-voastra am fi bulversat JUSTITIA UNUI STAT, PRIN COMPORTAMENTUL NOSTRU ILICIT, am fi la inchisoare , in acest moment. Ea, NU.
    6. NIMIC, din ceea ce intereseaza POPORUL, se poate face. IMPOTENTA Parlamentului, Guvernului Comisiilor de specialitate ( cea de CONTROL SRI), nu comunica pentru ca li s-a pus pumnul in gura.

  2. Opinați că o acțiune de judecare într-o instanță civilă a unor decizii la nivel militar ar avea ca scop discreditarea organizării și funcționării justiției militare, punerea în evidență a faptului că personalul din justiția civilă nu și-ar cunoaște competențele, faptul că personalul de la Ministerul Apărării Naționale și cel de la Cotroceni nu ar cunoaște organizarea și funcționarea, subordonarea, modul de raportare, decizie, de evaluare a deciziilor și de răspuns la deciziile cu caracter organizatoric militar din instituțiile în care activează ?
    De ce considerați că părțile implicate ar încerca să discrediteze funcționarea instanțele civile cu chestiuni de organizare militară ?
    Le-ați acorda o bilă albă sau o bilă neagră , pentru astfel de atitudini, celor implicați, de la Ministerul Apărării și de la Administrația de la Cotroceni ?

  3. Si atunci, va intreb, dragi concetateni : PENTRU CINE TREBUIE SA VOTATI si de ce MAI VOTATI ??????
    Eu sunt o cetateanca romana cu domiciliu in strainatate, strainatate in care m-am integrat , exact cum mi s-a cerut ( deci nu am dreptul sa decid pentru soarta D-voatra, caci, nu platesc impozite in Romania), dar cred ca am dreptul la OPINIE, caci de AFARA, lucrurile s4e vad mult mai bine….)

    Vazand cum merg lucrurile in Romania, va sfatuiesc sa votati UN NECUNOSCUT. ( de exemplu, PLESOIANU)
    Nu ma interes4eaza din ce partid face parte, ma intereseaza doar: SA NU AIBA LEGATURI CU „FOSTII” . SA FIE DIN ALTA GENERATIE, SA_I DISPRETUIASCA PE ANTECESORI si SA FIE PATRIOT.
    7. Credeti ca Iohanis este patriot ????????????

    8. Daca DA, VOTATI_L si SPALATI-VA PE CAP CU EL caci, VA MERITATI SOARTA:

  4. Ar fi bine sa va treziți și sa puneți un profesionist cu f mare experienta. Politica nu are ce cauta în army. Vinovat Lese care nu informează și e neinformat el afla de la știri… Asta slăbește încrederea și nu intremeaza.

  5. Asta înseamnă judecata la plezneala.Judecatorii nu au știința judecatului în spirit. Atunci și doar atunci te ridici deasupra matetialitatii ca fumul ♨️ de la tomahawk și iei decizia Manitu cea mai înțeleaptă.

  6. Asta înseamnă judecata la plezneala.Judecatorii nu au știința judecatului în spirit. Atunci și doar atunci te ridici deasupra materialitatii ca fumul ♨️ de la tomahawk și iei decizia Manitu cea mai înțeleaptă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger