AcasăNewsNe zboara vantul: Lista judetelor aflate sub avertizari COD GALBEN!

Ne zboara vantul: Lista judetelor aflate sub avertizari COD GALBEN!

Ziua de marti a inceput cu temperaturi mai scazute ca in intervalul precedent. In anumite zone din tara, vantul sufla cu putere, sporind senzatia de frig.

A doua satamana a lunii decembrie aduce, pe langa maxime mai scazute decat cele obisnuite pentru aceasta perioada, si un fenomen destul de suparator, mai ales cand amplifica ideea de rece. Vorbim despre vantul care va avea intensificari de peste 60 km/hm in opt judete si in zona Dobrogei.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis in acest sens mai maulte atentionari tip nowcasting cod galben de vant, valabile dupa cum urmeaza:

– in intervalul 8.00 – 14.00, pentru Dobrogea, unde sunt anuntate rafale ce pot depasi chiar si 65 km/h

– in intervalul 11.00 si 17.00, pentru judetele Ialomita, Calarasi, Buzau si Braila. Si aici locuitorii vor resimti puternic intensificarile, viteza vantului fiind posibil sa treaca peste 65 km/h, si chiar 70 km/h (insa doar izolat).

– in intervalul 10.00 si 14.00, conform specialistilor ANM, vantul va bate puternic in zona Moldovei, in special in judetele Vaslui, Galati, Iasi si Botosani. Din acest motiv, meteorologii au emis o atentionare notcasting cod galben, ce vizeaza zonele mentionate si care urmeaza sa expire peste doar cateva zeci de minute.

Si zilele trecute vantul si-a facut prezenta in mai multe zone din Romania. Cand situatia a impus-o, reprezentantii ANM au emis atentionari, informand populatia asupra judetelor din ara in care fenomenul amintit se va instala si in ce intervale.

378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger