AcasăNewsNave rusesti spre Australia! Vladimir Putin isi arata muschii la G20

Nave rusesti spre Australia! Vladimir Putin isi arata muschii la G20

Australia supraveghea evolutia a patru nave rusesti, in largul coastelor sale nordice, cu putin inaintea reuniunii G20 de la Brisbane, unde este asteptat si Putin.

Nave rusesti, in largul coastelor Australiei

Participarea lui Putin a fost contestata de Canberra, care nu a avut relatii prietenesti fata de Rusia de la doborarea, in iulie, a avionului Malaysian Airlines, in estul Ucrainei, catastrofa in care au murit si 38 de australiani.

Putin face show

Putin nu e vrut nicaieri, de asta este pretutindeni

„Armata monitorizeaza navele rusesti, care traverseaza apele internationale catre nordul Australiei”, au anuntat Fortele Armate australiene intr-un comunicat. Este vorba despre un crucisator „puternic inarmat”, un distrugator, un remorcher si o nava de aprovizionare. John Blaxland, un expert in securitate internationala de la Universitatea Nationala Australiana, a declarat ca Putin vrea sa-si arate muschii si sa-si consolideze imaginea de dur, in contextul in care prezenta sa la G20 provoaca reticenta. „Este o demonstratie in forta, face show”, considera Blaxland. „Faci asta doar atunci cand nu esti pe deplin sigur si cand simti nevoia sa te faci remarcat”, a adaugat el. Premierul australian, Tony Abbott, a promis sa-l interpeleze in mod direct pe Putin, la Brisbane, cu privire la doborarea avionului malaezian. Totodata, Casa Alba a anuntat ca nu prevede o noua intalnire intre Barack Obama si omologul sau rus la Summitul G20, dupa scurta discutie de la Beijing, la Summitul APEC, unde cei doi au vorbit despre respectarea acordurilor de la Minsk, dosarul nuclear al Iranului si situatia din Siria.

Bombardiere rusesti oriunde pe glob

Si tot inaintea Summitului G20, Rusia a mai avut de facut un anunt. Ministrul Apararii, Serghei Soigu, a anuntat ca bombardierele rusesti „vor patrula cu regularitate” de la Oceanul Arctic, pana in Carraibe si Golful Mexic. „In situatia de fata, trebuie sa ne mentinem prezenta militara in vestul Atlanticului si estul Pacificului, Carraibe si Golful Mexic”, a declarat Soigu. Astfel de patrulari a facut Uniunea Sovietica in timpul Razboiului Rece.

author avatar
Adina Mutar
1.095 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger