AcasăNewsNava cu 132 de migranti, 27 dintre ei copii, salvata din valurile...

Nava cu 132 de migranti, 27 dintre ei copii, salvata din valurile Marii Negre!

Garda de Coasta a intervenit de urgenta, luni, pentru recuperarea unei ambarcatiuni suspecte de migratie ilegala, la bordul careia se aflau peste o sute de oameni, majoritatea barbati si copii. Operatiunea a fost una contra cronometru, avand in vedere ca s-a desfasurat in conditii de mare agitata.

Politistii de frontiera din cadrul din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR) au identificat, dimineata, ambarcatiunea care se afla la circa 7 mile marine de tarm. Odata patrunsa in apele teritoriale ale Romaniei, si constatand ca vremea e nefavorabila, marea fiind agitata si vantul puternic, reprezentantii Garzii de Coasta au pornit in ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcatiunii.

Nava a fost remorcata si, in jurul orei 13, a fost dusa, in siguranta, in Portul Mangalia, se precizeaza intr-un comunicat al IGPF. Potrivit aceleiasi surse, la borul ambarcatiunii se aflau 27 de copii, 21 de femei si 84 de barbati, de origine siriana, afgana, iraniana, irakiana si turca.

Cazul se afla in atentia politistilor de frontiera, care vor stabili cum anume a ajuns ambarcatiunea care nu avea arborat niciun pavilion in zona in care a fost observata de catre reprezentantii SCOMAR.

Sursa foto: cugetliber.ro

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger