AcasăNewsNATO va desfasura patru batalioane in Europa de Est

NATO va desfasura patru batalioane in Europa de Est

Umbrela Aliantei se largeste iarasi

Estonia, Letonia si Lituania, care au aderat la Alianta Nord-Atlantica in 2004, au cerut desfasurarea pe teritoriile lor a unui contingent suplimentar pentru a face fata la amenintarea ruseasca.

Umbrela Aliantei se largeste iarasi

NATO examineaza pozibilitatea desfasurarii a patru batalioane in Europa de Est, in special in tarile baltice si in Polonia, a anuntat seful Pentagonului, Ashton Carter. ”Este o posibilitate evocata la ora actuala”, a declarat Carter, care nu a oferit alte detalii, informeaza Sputnik. Reuters noteaza ca Estonia, Letonia si Lituania, care au aderat la Alianta Nord-Atlantica in 2004, au cerut desfasurarea pe teritoriile lor a unui contingent suplimentar pentru a face fata la amenintarea ruseasca. Incepand cu 2 mai si pana astazi, secretarul american al Apararii se afla intr-o vizita in Germania, unde, potrivit Pentagonului, urma sa aiba intrevederi cu ministri Apararii din tarile care fac parte din Coalitia antiterorista impotriva Statului Islamic, condusa de SUA. In februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat ca ministri ai Apararii ale celor 28 tari membre NATO au aprobat, in cadrul unei reuniuni la Bruxelles, o propunere de consolidare a prezentei militare a Aliantei in Europa de Est, in Mediterana si in Marea Neagra. Stoltenberg a mai declarat ca decizii concrete cu privire la intarirea prezentei militare la frontierele estice ale NATO vor fi adoptate in cadrul summit-ului Aliantei care va avea loc in iunie, la Varsovia.

Pentagon a testat nava-drona Sea Hunter

Marina americana a inceput testele navei fara echipaj Sea Hunter, o corveta cu o lungime de 40 de metri, care are o autonomie de functionare de mai multe mii de mile marine, informeaza AP. Agentia americana pentru proiecte de cercetare avansate (DARPA) va testa nava in comun cu Marina americana timp de doi ani, pe coastele Californiei. In cadrul testelor, un echipaj se va afla totusi la bordul navei, in caz de probleme putand sa preia comanda acestei nave-drona, care, pentru moment, nu va fi echipata cu armament. In 2014, militarii americani au testat cu succes 13 vedete-drone care au navigat in regim automat, asigurand misiuni de protectie a unei nave si de inspectare a unei nave suspecte. Pretul lui Sea Hunter este de 20 de milioane de dolari.

author avatar
National
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger