AcasăNewsNATO va ataca „individual” regimul lui Bashar al-Assad

NATO va ataca „individual” regimul lui Bashar al-Assad

Americanii au analizat pozele si au zis ca medicii nu se protejau „corespunzator” pentru efectul armelor chimice

Imediat ce a fost anuntata „trecerea liniei rosii” in Siria, adica folosirea armelor chimice, NATO a iesit la „atac”.

Americanii au analizat pozele si au zis ca medicii nu se protejau „corespunzator” pentru efectul armelor chimice

Amiralul James Stavridis, comandantul suprem al fortelor NATO pe Europa, a declarat in fata Comitetului Militar al Senatului SUA, ca „unele tari membre NATO analizeaza individual o actiune militara in Siria”.

Rusii spun ca rebelii au folosit arma chimica

Marti, trupele regimului sirian, ori rebelii, au folosit prima racheta cu incarcatura chimica, la periferia orasului Alep, in Khan al-Assal, fiind ucise 16 persoane si ranite peste 80. Conform surselor militare israeliene, s-a folosit o combinatie de fosfor, clor si Agent 15, o toxina letala. Presedintele american, Barak Obama, a spus-o clar, dar si cu echivoc: „Nu vom permite sa avem o situatie in care armele chimice sa cada in mainile cui nu trebuie! Am fost foarte clari cu regimul lui Assad, dar si fata de celelalte forte implicate, ca linia rosie pentru noi este utilizarea armelor chimice.” Momentul a venit. Bashar da vina pe rebeli, sustinut de rusi, rebelii dau vina pe Bashar. Americanii se gandesc acum care or fi mainile alea care „nu trebuie”.

Premierul opozitiei siriene, ales in lipsa majoritatii

Insa, pentru analisti, manevra SUA a fost clara in momentul cand opozitia siriana a ales ca „premier interimar pentru teritoriile controlate de rebeli” pe Ghassan Hitto, 50 de ani, kurd de origine, un inginer IT a carui firma era in Texas. Hitto a fost ales marti, cu 35 din 49 de voturi, de catre Coalitia Nationala Siriana, dupa ce peste 70 de membri au parasit sedinta, acuzandu-i pe Fratii Musulmani ca l-au impus candidat. Cu „sprijinul” SUA! Drept pentru care, in privinta „liniei rosii”, Casa Alba a declarat:„Nu exista nicio evidenta ca s-a folosit arma chimica!”

author avatar
Adina Mutar
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger