AcasăNewsNATO si UE cer „pace” in Ucraina

NATO si UE cer „pace” in Ucraina

De doua saptamani, Kievul e un butoi cu pulbere

Mii de manifestanti din cadrul opozitiei au blocat luni accesul in sediul Guvernului ucrainean, cerand demisia Administratiei Viktor Ianukovici.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a indemnat toate partile „sa se abtina sa recurga la violenta si la forta”.

De doua saptamani, Kievul e un butoi cu pulbere

Ianukovici, asediat ca Ceausescu

Un fost membru al Partidului Regiunilor, aflat la guvernare in Ucraina, Inna Bohoslovskaia, a declarat ca presedintele Viktor Ianukovici se afla in aceeasi situatie ca Ceausescu in decembrie 1989 si chiar ar putea sa aiba aceeasi soarta ca dictatorul roman. Peste 20 de deputati din cadrul Partidului Regiunilor si-au anuntat intentia de a parasi grupul parlamentar in vederea formarii unui nou partid politic. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a indemnat toate partile sa se manifeste pasnic. „Numerosi ucraineni continua sa isi exprime sustinerea ferma fata de relatii mai stranse cu Uniunea Europeana. Pretutindeni, oamenii au dreptul sa se exprime in mod democratic. Indemn toate partile sa se abtina cu orice pret sa recurga la violenta si la forta”, a subliniat Rasmussen.

Si UE se teme de revolta

„Cerem tuturor partilor sa rezolve disensiunile pe cale pasnica”, a declarat si Maja Kociancici, purtatorul de cuvant al inaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton. „Manifestatiile trebuie sa se desfasoare in mod pasnic.” O manifestatie la care au participat cel putin 100.000 de persoane a avut loc duminica la Kiev, in semn de protest fata de schimbarea pozitiei presedintelui Viktor Ianukovici, care a suspendat saptamana trecuta pregatirea unui acord cu UE. Confruntarile protestatarilor cu trupele antirevolta s-au soldat cu peste o suta de raniti in randul politistilor, potrivit autoritatilor.

author avatar
Adina Mutar
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger