AcasăNewsNATO se pregateste de razboi la granitele Romaniei

NATO se pregateste de razboi la granitele Romaniei

Un satelit „comercial” al SUA a fotografiat avioane, tehnica de lupta si spitale de campanie apartinand Rusiei, masate la granita cu Ucraina

Reprezentantii NATO sustin ca Rusia si-a masat la granitele cu Ucraina numeroase avioane, elicoptere, tancuri, spitale de campanie, iar autoritatile de la Moscova acuza Alianta Nord-Atlantica de faptul ca si-a intensificat prezenta in state ex-sovietice, inclusiv in Republica Moldova.

Un satelit „comercial” al SUA a fotografiat avioane, tehnica de lupta si spitale de campanie apartinand Rusiei, masate la granita cu Ucraina

Comandantul NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, insarcinat sa prezinte contramasuri fata de amenintarile militare ruse la adresa Ucrainei, a declarat ca acestea pot include desfasurarea de trupe americane in state est-europene membre ale Aliantei. Breedlove a declarat ca prezenta militara rusa in apropierea frontierei Ucrainei este neschimbata. Membri staff-ului sau au prtezentat  fotografii efectuate de un satelit comercial in care apar avioane de razboi, elicoptere de lupta, blindate, spitale de campanie, echipament de comunicatii si bruiaj, artilerie si o brigada aeropurtata. Toate acestea au fost depistate la est de frontiera dintre Ucraina si Rusia, inclusiv de-a lungul coastelor, la Marea Azov.  Pe de alta parte, autoritatile de la Moscova avertizeaza ca si NATO si-a intensificat prezenta in zona, inclusiv in Republica Moldova. Adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov, a avertizat ca Rusia nu va tolera „provocarile” Occidentului. Asadar, suntem, pe picior de razboi!

Putin i-a scris lui Basescu

 

Tehnica militara rusa

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a scris liderilor europeni, inclusiv presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru a-i avertiza in legatura cu riscurile pe care criza ucraineana le are asupra livrarilor de gaz  rusesc. Practic, Putin a atras atentia ca din cauza datoriilor Ucrainei, tranzitul de gaz prin aceasta tara catre Europa va avea de suferit. Asadar, liderii europeni s-o lase mai moale cu condamnarea Rusiei, altfel raman fara gaze!

Anexarea Crimeii, condamnata oficial  de UE

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a adoptat o rezolutie prin care condamna  „anexarea ilegala a Crimeii” de catre Rusia. Parlamentarii au afirmat ca niciunul din argumentele Rusiei nu justifica actiunile sale. „Asa-numitul referendum organizat in Crimeea este neconstitutional. Astfel, rezultatul lui si anexarea ilegala a Crimeii de catre Rusia nu au niciun efect juridic si nu sunt recunoscute de Consiliul Europei”, a anuntat APCE in rezolutia adoptata dupa o dezbatere de urgenta. Pe de alta parte, ministrii de Finante din cadrul G7 (Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si SUA) s-au reunit, ieri, la Washington, pentru a discuta despre criza din Ucraina si impactul economic tot mai ingrijorator al acesteia.

Ucraina sapa transee, ca in Primul Razboi Mondial

Atoritatile de la Kiev au lansat un ultimatum catre activistii prorusi care au ocupat institutii de stat, cerandu-le sa plece, altfel vor interveni in forta. Armata ucraineana a gasit cea mai buna solutia impotriva tancurilor rusesti: transee ca in Primul Razboi Mondial.

Transeele sapate de ucraineni, „stavila” in fata tancurilor rusesti

Ministrul de Interne ucrainean Arsen Avakov,, a dat un avertisment in limba rusa , ca sa fie sigur ca mesajul ajunge la Moscova. „Exista doua optiuni: o solutie politica, prin negocieri, sau folosirea fortei. Suntem pregatiti pentru amandoua”, a spus Avakov. El a avertizat ca guvernul este gata sa-i evacueze pe extremistii care ocupa cladiri guvernamentale si se pregateste sa tina piept unei invazii rusesti. Cum? Foarte simplu, sapand transee uriase, care, chipurile, vor stopa tancurile rusesti. Kievul ar trebui sa invete din  experienta orasului georgian Gori, care a fost intai bombardat de avioane, apoi a fost invadat de tancurile rusesti.

author avatar
Arpad Dobre
1.838 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger