AcasăNewsNATO se joaca periculos la „usa” Rusiei

NATO se joaca periculos la „usa” Rusiei

NATO isi verifica reactia rapida la amenintarile Moscovei

US-NATO desfasoara un nou „set” de exercitii militare in Europa de Est si Tarile Baltice, implicand intre 5000 – 7000 de soldati din trupe de reactie rapida.

NATO isi verifica reactia rapida la amenintarile Moscovei

Pentru Moscova, aceste exercitii nu sunt altceva decat „actiuni indreptate explicit impotriva Rusiei”.

„Reactie rapida” versus arme nucleare

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, considera ca exercitiile NATO-USA sunt un pretext pentru a amplasa infrastructura militara la granitele Rusiei”. „Cred ca expansiunea NATO este o greseala. Pana la un punct este o certa provocare. Este o politica iresponsabila, ce submineaza acordurile pentru un sistem de securitate comun pentru Europa. Conform generalului Hans-Lothar Domrose, comandantul NATO pentru fortele interarme Brunssum, desfasurarea acestor exercitii sunt o verificare a „reactiei rapide” a Aliantei pentru a transmite Rusiei ca nu este binevenita in regiune! In raspuns, si rusii au exersat la inceputul lunii, cu toata triada militara nucleara: bombardiere, submarine si rachete balistice intercontinentale.

Rusii au trimis intariri la Donetk

NATO isi mentine acuzatiile la adresa Rusiei ca sustine militar conflictele din estul Ucrainei. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) s-a declarat foarte ingrijorata din cauza prezentei unor convoaie militare si tancuri in estul Ucrainei, in zone aflate sub controlul separatistilor prorusi. Au fost vazute si camioane militare marca ruseasca Kamaz, fara numere de inmatriculare, care transportau tunuri de calibrul 122 milimetri si personal in uniforme verzi fara insemne militare. Convoiul era insotit de sase camioane cisterna. Observatori OSCE au vazut, de asemenea, un convoi de noua tancuri – patru T-72 si cinci T-64 – care se deplasau la sud-vest de Donetk. Sapte tunuri de asalt au fost vazute indreptandu-se duminica dimineata atat catre zona aeroportului, unul dintre principalele puncte fierbinti, pe care armata ucraineana si separatistii si-l disputa de mai multe luni, cat si catre Iasinovata, un nod feroviar si oras vecin cu Donetk.

author avatar
Adina Mutar
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger