AcasăNewsNATO se implica in „Cazul Timosenko”

NATO se implica in „Cazul Timosenko”

Putin a lucrat-o pe Iulia cum a vrut in privinta gazelor

Fostul premier ucrainean, Iulia Timosenko, este acuzata si de „tradare de stat””, ceea ce a determinat NATO sa intervina in caz.

Putin a lucrat-o pe Iulia cum a vrut in privinta gazelor

O comisie de ancheta a strans dovezi ca Iulia Timosenko a acceptat propunerile partii ruse la semnarea contractului pe zece ani in domeniul gazului gandindu-se doar la propriile interese.  In octombrie, ea a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, pentru depasirea imputernicirilor la semnarea contractelor respective. Pana acum, in apararea Iuliei Timosenko si a altor lideri ai opozitiei ucrainene au intervenit politicieni europeni si Administratia SUA. De cand cu „inalta tradare”, a sarit si NATO.

In cadrul reuniunii Consiliului NATO-Ucraina, desfasurata la Kiev, reprezentantul delegatiei NATO, Assen Agov, a declarat ca tarile membre ale Aliantei, care au semnat cu statul ucrainean planuri de cooperare, sunt din ce in ce mai ingrijorati de faptul ca Iulia Timosenko si Iuri Lutenko isi distrug sanatatea in inchisoare, iar puterea ucraineana nu are o reactie adecvata la acest lucru”, a spus Agov.

author avatar
Adina Mutar
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger