AcasăNewsNATO roagă Rusia să-și distrugă noua rachetă de război

NATO roagă Rusia să-și distrugă noua rachetă de război

Miniştrii Apărării statelor NATO discută miercuri măsurile de luat în cazul în care Moscova îşi va păstra sistemul de rachete care ar permite Rusiei să lanseze atacuri nucleare asupra Europei.

Sursa foto Twitter

Statele Unite (SUA) şi aliaţii săi din NATO doresc ca Rusia să îşi distrugă racheta de croazieră 9M729/SSC-8, lucru refuzat de Moscova până în prezent. Rusia neagă că racheta ar încălca tratatul nuclear semnat în 1987 – așa cum e acuzată – şi a acuzat Washingtonul că doreşte o cursă a înarmării.

„Facem apel la Rusia să aleagă calea responsabilă, însă nu vedem niciun indiciu că Rusia intenţionează să facă acest lucru. Va trebui să răspundem”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care n-a dat alte amănunte. Însă diplomaţii au declarat că se va lua în considerare creşterea numărului de zboruri al avioanelor militare americane care pot transporta focoase nucleare deasupra Europei şi repoziţionarea rachetelor maritime ale SUA.

Dacă nu se va ajunge la un acord, SUA au informat că se vor retrage din tratat pe 2 august, înlăturând astfel limitele pentru a dezvolta rachete de rază intermediară cu capacităţi nucleare.

Ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison a declarat că Washingtonul ia în calcul momentan un răspuns cu arme convenţionale, nu cu unele nucleare. Desfăşurarea unor rachete americane în Europa de Est, în apropierea frontierei Rusiei, ar putea arunca lumea într-o criză comparabilă celei din 1962, când sovieticii au instalat rachete în Cuba, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.

„Dacă ajungem la desfăşurarea la sol a unor asemenea sisteme (de rachete americane), asta nu va face decât să complice situaţia şi să antreneze o escaladare care nu trebuie să depăşească anumite limite”, a declarat luni Riabkov, citat de  agenţia rusă de presă RIA Novosti. „Ne putem afla într-o situaţie de criză, nu doar comparabilă cu cea din anii ’80, ci apropiată din Caraibe” din 1962, a avertizat el, referindu-se la Criza rachetelor din Cuba care a adus omenirea, în vremea lui Kennedy și a lui Hrusciov, lumea la un fir de păr de distrugere nucleară.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
402 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca au pus Novatorul in Crimeea ele sunt interceptabile la peste 200 km de tarmul romanesc. SM-3 duce la 900 km iar Thaadul pe la 200 km. Dintre Aegis care au fost destinate pt apararea navelor americane testele au ratat f mult, la Thaad au fost toate reusite. La SM3 interceptoarele au viteza dubla fata de Thaad dar la Thaad nu pot da gres. Deci Novatorul rusesc e distructibil deoarece interceptorul Thaad are si o fereastra de cautarea tintei dar indiferent de traiectorie vine in intampinare si nu vine in urma. Adica daca racheta face 5 min o sa fie intampinata in 2 min alta in 1,30 si alta in 1 min. Ambele pot trimite 6 rachete de interceptare e imposibil sa nu fie interceptat de Thaad dar e posibil sa fie ratat 3 sferturi de Aegis. Pentru rachete de joasa altitudine de sub 15 km Patriotul are o rata de succes de 85%.

  2. Nu luam in calcul Razboiul Stelelor,stiti care,cel ce poate distruge orice lansare de pe planeta a oricaror rachete,aceste mijloace aflate in jurul planetei sunt foarte precise,unele fiind arme cu lasere,ce zic ambele parti este un joc ca sa ia ochii celor ce trebuie sa cumpere cu sume mari sistemele de aparare pentru siguranta proprie.Marile puteri cred ca au aceste mijloace de aparare de tipul razboiul stelelor,iar in caz de conflict atomic vor scapa elitele insa doar pentru un timp limitat.

    • Aia e o gargara cinematografica. Abia poti inimeri cu Patriot si face mentenanta ce miliarde iti tre ca nici Regan nu a reusit in perioada infloritoare Sua. Singurul lucru care duce spre Star Wars si realizabil si intigent i satitul spion. Atat. Restu filme pt aburit gagici si crescut natalitatea iarna ca pe caldura asta se parlesc flocii la sex. Da le dau o ideie la americani. Faceti un Patriot scara 1:1000 si țipuiți-l pe orbita ? numa sa nu fie gaurit de suruburi sau steroizi ca se face balamuci tot tv cablu telefon armate porno reteta lui mama cu bombe de pe net fakebuci tub meteo statii tot

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger