AcasăNewsNATO, pregatita sa intervina in Egipt

NATO, pregatita sa intervina in Egipt

Militarii NATO sunt pregatiti sa se imbarce in avioanele cu destinatia Egipt

Bazele militare NATO din Italia si Spania au fost plasate in stare de alerta pentru o iminenta interventie militara in Egipt.

Militarii NATO sunt pregatiti sa se imbarce in avioanele cu destinatia Egipt

Potrivit unor surse diplomatice din Italia, unitati militare specializate (avioane de lupta, puscasi marini, avioane Hercules de transport), stationate in prezent in bazele NATO din Spania si Italia, sunt pregatite sa-si ia zborul in orice moment  catre Egipt. Scopul declarat al pregatirilor il reprezinta operatiunile de evacuare a cetatenilor americani din Egipt, daca situatia din aceasta tara s-ar degrada si mai mult. Armata egipteana a inceput anchetarea fostului presedinte Mohammed Morsi si a liderilor Fratilor Musulmani, pentru spionaj si instigare la atacarea unitatilor militare.

Pregatiri de lupta

De fapt, NATO se cam pregateste de lupta in Egipt, avand in vedere ultimele avertismente ale SUA si UE la adresa armatei egiptene, referitoare la revenirea la democratie si, eventual, si repunerea in drepturi a lui Mohammed Morsi. La sfarsitul saptamanii trecute, doua nave de razboi ale marinei SUA – USS Kearsarge USS San Antonio – au parasit Oceanul Indian si, trecand prin Marea Rosie, s-au apropiat de coasta egipteana. Prima este un portavion, pe care ar putea ateriza oricand avioanele de lupta stationate in Italia si Spania. A doua nava de razboi este o platforma pentru nave-amfibie si pentru aparate de zbor cu aterizare pe verticala.

Benjamin Netanyahu

Israelul vrea sa atace Iranul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu (foto sus) a avertizat ca Israelul ar putea interveni militar impotriva programului nuclear iranian inaintea SUA, calificandu-l pe noul presedinte Hassan Rohani drept un „lup deghizat in oaie”. „Suntem mai vulnerabili. Deci, va fi necesar sa abordam aceasta intrebare, si anume cum sa oprim Iranul, poate chiar inaintea Statelor Unite”, a avertizat Netanyahu.

author avatar
Arpad Dobre
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger