AcasăNewsNATO organizeaza casting pentru roluri de rusi

NATO organizeaza casting pentru roluri de rusi

A U.S. Soldier, right, of 1st Squadron, 33rd Cavalry Regiment, 3rd Brigade Combat Team, 101st Airborne Division discusses riot control tactics with civilians role playing local police while conducting a riot control scenario during a Kosovo Force (KFOR) mission rehearsal exercise (MRE) at the Joint Multinational Readiness Center in Hohenfels, Germany, Oct. 30, 2016. The KFOR MRE 22 is designed to prepare the 37th Infantry Brigade Combat Team for peace support, stability, and contingent cooperation's in Kosovo in support of civil authorities to maintain a safe and secure environment. KFOR 22 hosts 1200 soldiers from 9 nations. The exercise runs from Oct. 18 through Nov. 10 in Hohenfels, Germany. (U.S. Army photo by Spc. Danielle Carver)

Agentia germana de recrutari Optronic Gmbh, care deja a lucrat pentru Alianta si pentru armata americana, cauta figuranti pentru exercitiile militare care vor incepe in Bavaria, la sfarsitul lui aprilie.

Pentru o retributie zilnica cuprinsa intre 88 si 120 de euro candidatii selectionati vor fi ”rusi”, civili, in cadrul unei simulari de razboi la baza militara Hohenfels. Acestia vor juca roluri de ”fermieri”, ”mici meseriasi” sau ”proprietari de magazine”. Vor purta veste dotate cu captatori infrarosu, scopul fiind calcularea eventualelor pierderi civile in cadrul ”luptelor”, relateaza presa rusa. Sunt eligibili si ”cunoscatorii limbilor poloneza si ceha”. Candidatii trebuie sa faca dovada unei ”rezistente la stres, sa fie flexibili si sa stie sa lucreze in echipa”. Ratiunile pentru care sunt cerute aceste competente lingvistice tin de natura exercitiului de la Hohenfels, care urmareste sa-i puna pe soldatii NATO in ”conditiile reale” ale unei operatiuni militare exterioara, unde se afla ”populatie civila intr-o zona de criza”. Pentru a reproduce aceste teritorii, importante mijloace materiale au fost puse in joc pentru a construi 10 sate, fiecare avand intre 10 si 30 de case. Dar si masuri de securitate. Participantii nu vor putea detine telefoane sau calculatoare. Baza Hohelfels serveste antrenamentelor trupelor NATO si este una din cele mai mari din Germania. Prima etapa a exercitiilor se va derula intre 28 aprilie si 15 mai. Inainte vreme, Optronic Gmbh a mai inrolat figuranti pentru a participa le exercitii in conditii similare cu cele din Afganistan.

author avatar
Tudor Borcea
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger