AcasăNewsNATO ocupa Europa de Est

NATO ocupa Europa de Est

Criza din Ucraina a dat peste cap toate planurile NATO. De unde avea de gand sa se retraga (geo)strategic din multe zone, acum, cu tensiunile cauzate de Moscova, trebuie sa se mute in Europa. De Est.

Avioanele canadiene CF-18 nu sunt inca inarmate, dar acest lucru se poate intampla oricand

NATO ia in calcul o prezenta militara permanenta in statele membre din Europa de Est, a declarat generalul Philip Breedlove, comandantul fortelor NATO in Europa.

Reevaluarea capacitatii de reactie

Fortele canadiene mobilizate in Europa de Est in ultimele saptamani – sase avioane de lupta de tip CF-18 prezente in Romania, o fregata si 600 de militari – urmeaza sa ramana in regiune cel putin pana la sfarsitul anului. Mai mult, acestea ar putea participa la exercitiile militare in Ucraina. „Urmarim indeaproape evolutia evenimentelor dramatice din estul Ucrainei si suntem ingrijorati de situatia locuitorilor din regiune”, a afirmat generalul Breedlove. Situatia din Ucraina ar putea duce la decizia NATO de a pastra o prezenta militara permanenta a fortelor sale in Europa de Est. Si, pentru ca Rusia s-a transformat dintr-un partener intr-un posibil inamic, NATO trebuie sa reevalueze capacitatea de reactie a fortelor de aparare, in cadrul exercitiilor militare „Rapid Trident”, planificate pentru Ucraina, in iulie.

Rusii vad doar fascisti in Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a exprimat nemultumirea fata de „raspunsul” occidentalilor la criza din Ucraina, avertizandu-i ca trec cu vederea „ascensiunea fascismului” in Ucraina. Lavrov e in trend cu „doctrina” lui Aleksandr Dughin, „profetul” lui Putin. „Sunt multi ani de cand se trece cu vederea, in Europa, faptul ca ideologia fascista atrage noi adepti si ca cei care o promoveaza inroleaza in continuare tot mai multi discipoli. Ceea ce s-a intamplat la Odesa pe 2 mai este pur si simplu fascism”, a declarat Lavrov.

author avatar
Adina Mutar
682 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger