AcasăNewsDupă Divizia 101 aeropurtată a SUA, în România au ajuns și blindatele...

După Divizia 101 aeropurtată a SUA, în România au ajuns și blindatele din Franța! NATO se pregătește să atace Rusia de pe teritoriul nostru?

NATODupă Divizia 101 aeropurtată a SUA, în România au ajuns și blindatele din Franța! NATO se pregătește să atace Rusia de pe teritoriul nostru?

Primele convoaie cu tehnică militară franceză pentru Grupul de luptă NATO a ajuns, duminică, în România. Acestea a intrat în țară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac din judeţul Arad.

Convoiul cu transportatoare blindate a intrat în ţară duminică seară, pe la vama Nădlac și este destinat Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP), dislocat la Cincu, a informat Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

Franța a trimis în România blindate de infanterie

NATO își întărește astfel flancul estic, împotriva unei posibile agresiuni militare din partea Rusiei. În România au ajuns deja luptătorii din Divizia 101, trupe de asalt recunoscute pentru misiunile lor „speciale”.

Primul convoi a fost compus din blindate uşoare de infanterie. Un al doilea convoi este format din blindate grele de infanterie, precizează Ministerul Apărării Naţionale, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, cele două convoaie au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Feligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul naţional, integrând, pe bază rotaţională, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos, menţionează sursa citată.

author avatar
Andreea Vlad