AcasăNewsDupă Divizia 101 aeropurtată a SUA, în România au ajuns și blindatele...

După Divizia 101 aeropurtată a SUA, în România au ajuns și blindatele din Franța! NATO se pregătește să atace Rusia de pe teritoriul nostru?

NATODupă Divizia 101 aeropurtată a SUA, în România au ajuns și blindatele din Franța! NATO se pregătește să atace Rusia de pe teritoriul nostru?

Primele convoaie cu tehnică militară franceză pentru Grupul de luptă NATO a ajuns, duminică, în România. Acestea a intrat în țară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac din judeţul Arad.

Convoiul cu transportatoare blindate a intrat în ţară duminică seară, pe la vama Nădlac și este destinat Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP), dislocat la Cincu, a informat Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

Franța a trimis în România blindate de infanterie

NATO își întărește astfel flancul estic, împotriva unei posibile agresiuni militare din partea Rusiei. În România au ajuns deja luptătorii din Divizia 101, trupe de asalt recunoscute pentru misiunile lor „speciale”.

Primul convoi a fost compus din blindate uşoare de infanterie. Un al doilea convoi este format din blindate grele de infanterie, precizează Ministerul Apărării Naţionale, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, cele două convoaie au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Feligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul naţional, integrând, pe bază rotaţională, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos, menţionează sursa citată.

author avatar
Andreea Vlad
648 afisari

12 COMENTARII

  1. Da, ne vor baga in razboi desi nu ne priveste razboiul NATO si al ukranilor cu Rusia. Vai de prosti.

  2. Ne mananca in cwr si cat de curand ne vom scarpina pana la sange, de prosti ce suntem. America si cu Franta sunt la mii de km, noi suntem la cativa zeci de km de conflict, occidentalii o sa scoata castanele fierbinti cu ajutorul romanilor prosti.

  3. Viriarte , esti pictor pe lemn ? Vezi c-ai amestecat culorile si ai baut diluantul ….

  4. Un articol care face valuri intr-un pahar cu apa !.
    Cand vrei sa ataci din punct de vedere logistic trebuie sa dispui de un raport de fortele militare , arme si munitii de cel putin 3-1 in raport cu inamicul !.
    Ce-i ala un batalion , de francezi ? ,cei aia o divizie americana ?, care-i nivelul armatei romane ?,puse toate la un loc pe un front de vro 800 km !,nu ai nici un soldat la 15 m de front !.
    DOAR UN NEBUN POATE SA DESCHIDA FOCUL IMPOTRIVA RUSILOR SA-I PROVOACE LA UN CONFLICT CU ZEROOOOOOOOOOOO SANSE DE SCAPARE.

    • Ai dreptate
      In iunie 1941 nazistii au atacat URSS cu peste 3 milioane de soldati pe un front de aprox 3000 km ceea ce inseamna un soldat la nici un metru de celalalt ,practic un lant de oameni umar la umar pe toata lungimea frontului
      Asta nu i-a ajutat sa castige razboiul

  5. Ideea este ,ca Ungaria țară vecina și NATO,aduce covoare de investiții și logistica ,dezvoltarea industriala, iar noi băgăm an pwlea bota prin gard

  6. in prima faza, aceste trupe sunt pentru apararea Lvov-ului si pentru protectia rutelor din vestul ucrainei, prin care nato furnizeaza armament, munitii, combustibili, drone si echipamente militare ucrainei.
    mai mult decat atat, eceste trupe reprezinta „varful batului” bagat prin gardul rusilor.
    care „varf al batului” evident ca va fi rupt de rusi, pentru ca mai apoi nato sa poata legitima aducerea a si mai multor trupe aici si apoi, evident macelul propriu zis in care sa intre o larga majoritate a armatei romane.
    armata romana, asta iti doresti?
    pentru modul pervers cum satanele cauta sa extinda macelul, romanii ar trebui sa ia atitudine si sa protesteze impotriva acestui macel in care vor altii sa ne bage.
    pur si simplu, nu este razboiul nostru, romanii nu vor sa moara pentru bunastarea altora.
    ungurii, membri nato, au spus deja foarte clar acest lucru, atat prin politicienii lor cat si prin vocea poporului.
    noi pana cand vom rabda sa fim luati de fraieri?
    nu ne-a ajuns ca ultima data am plecat la razboi cu un aliat si ne-am intors de la razboi aliati cu inamicul?
    oare chiar nu suntem stapani pe mintea noastra?
    oare chiar atat de slabi am ajuns, incat nu suntem in stare sa luam singuri decizii intelepte cand este vorba de viata noastra si a copiilor nostri?
    ce credeti ca va face johanis cand primele rachete rusesti vor lovi in romania?
    razboiul asta pare cusut cu „ata alba”, caci cine a gandit acest razboi este aceeasi minte care a pus in practica afacerea covid, mizeriile astea au o singura sursa de gandire, asa ca, cine se va tine departe de macel isi va salva viitorul ca natiune.
    oare suntem atat de slabi la minte incat sa murim pentru un articol 5? nu vedem cum arata ucraina? vrem si noi ca romania sa arate la fel?
    america este departe, franta, la fel, germania isi vede interesul, ungaria nu se baga, bulgaria a refuzat trupe cu conducere straina pe teritoriul lor, austria nu este in nato, tarile baltice nu conteaza, au mai ramas fraierii de romani sa stea la primirea rachetelor.
    oare guvernantii si parlamentarii nostri cred ca ne pot lua de fraieri la nesfarsit, fara sa li se intample nimic?

  7. Johannes plăvanu e pervers domne Dp ce rusii dau cu cv rachete pă la rumânași,Herr Plavan va ajunge in locul lui Stoltenberg domne.
    Patria e o patrie frumoasa cu acesti valorosi conducatori care,prin genialitatea lor(care mi face umil sa le lustruiesc pantofii de 45 dă generali),apara Patria cea sfanta pă interes

  8. dancu a dorit sa ne arate exact cine este animalul slugoi care doreste sa bage romania in razboi.
    dancu a vrut sa ne arate ca serviciile secrete romanesti nu mai conteaza, acestea sunt doar pt. spionarea si asuprirea romanilir de catre straini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger