AcasăNewsNATO comanda frontul jihadist din Siria

NATO comanda frontul jihadist din Siria

Al Qaida are un nou „sef”, si anume NATO. Unul dintre emisarii importanti ai acestui „cap” a fost ambasadorul american Chris Stevens, ucis in Benghazi.

Conform reporterului Franklin Lamb de la Foreign Policy Journal, 24 de state sunt implicate in inarmarea frontului jihadist din Siria. Dintre acestea, doua treimi sunt membre NATO, iar restul aliati.

Chris Stevens, om de legatura

Facatura. Armata Siriana Libera arunca in aer o moschee din Alep

Legatura dintre NATO, frontul jihadist si Siria a fost facuta prima data de reporterii de la Times, care in septembrie scriau ca 400 de tone de armament, printre care aruncatoare de grenade, lansatoare de rachete si grenade antitanc, destinate Armatei Siriene Libere,  au ajuns in portul turcesc Iskenderun cu nava libiana Intisaar. Comandantul navei era Omar Mousaeeb, un libian din Benghazi. SUA investise 40 de milioane de dolari „pentru distrugerea armelor din Libia”. In fapt, acestea au fost exportate in Siria, cu tot cu  jihadisti.  Aranjamentul a fost facut de ambasadorul Chris Stevens, care a avut misiunea de a contacta rebelii Al Qaida din Libia.

Rebelii arunca in aer moschei si dau vina pe Bashar

Stevens a luat legatura cu Abdelhakim Belhaj, comandantul Frontului Islamic Libian, conform Daily Telegraph.  Belhaj s-a intalnit la Istanbul cu liderii Armatei Siriene Libere si au batut palma,  promitandu-le arme si bani de la SUA, Franta, Marea Britanie, Turcia, Qatar, Arabia Saudita etc. Trupe speciale din Franta si Marea Britanie ii antreneaza pe jihadistii „sirieni”  in operatiuni de eliminare a capilor armatei, vizat in special fiind Bashar al-Assad. Rebelii si-au insusit „lectiile”. Un video arata membri ai Armatei Siriene Libere care arunca in aer o moschee din Alep. Stirea prezentata la Al Jazeera a fost : „Un Mig 29 al armatei lui Bashar bombardeaza o moschee din Alep”!

 

author avatar
Adina Mutar
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger