AcasăNewsNATO cere României mai multe femei...pe front!

NATO cere României mai multe femei…pe front!

MApN va demara campanii pentru atragerea femeilor în sistem

Ministerul Apărării Naționale s-a obligat ca, până în 2023, să crească cu 15% numărul femeilor-soldat de pe fronturile NATO. Și asta deoarece Planul de acțiune NATO vizează integrarea femeilor, atât intern, în rândul forțelor NATO, cât și extern, în rândul operațiilor și misiunilor desfășurate sub egida acestei alianțe.

MApN va demara campanii pentru atragerea femeilor în sistem

Guvernul României a aprobat Planul Național de Acțiune pentru implementarea Rezoluției 1325 a ONU, care prevede, în principal, majorarea numărului femeilor din sectorul militar. Rezoluția a fost materializată prin Planul de acțiune NATO privind FPS (Femeile, Pacea și Securitatea), care vizează integrarea perspectivei de gen în rândul operațiilor și misiunilor desfășurate de alianță și urmărește folosirea femeilor la toate nivelurile operaționale. Rezoluția 1325 obligă la asigurarea creșterii participării femeilor în procesul decizional la toate nivelurile, pe plan național, regional și în cadrul instituțiilor internaționale și al mecanisemelor pentru prevenirea și soluționarea conflictelor, în negocieri de pace, precum și în operațiunile ONU de menținere a păcii. Rezoluția mai prevede luarea de măsuri speciale pentru prevenirea conflictelor și a tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor în timpul și după conflict, respectiv prevenirea violenței sexuale și violenței bazate pe criterii de gen, practicile discriminatorii, abuzul și exploatarea. Violența sexuală este o problemă în conflictele armate și a devenit parte a setului de instrumente strategice folosite în special de terorismul extremist. Din ce în ce mai mult, în situații de conflict, bărbații, femeile, băieții și fetele sunt supuși aceluiași risc, indiferent de vârstă, iar în cele mai multe cazuri victimele atrocităților nu raportează aceste situații fiindcă se simt dezonorate, se arată în textul Rezoluției.

Obiectuv: creștere de 15%

Ministerul Apărării Naționale s-a angajat să aducă cu 15% mai multe femei în teatrele de operațiuni militare ale NATO. Atingerea acestui obiectiv este însă foarte dificilă, având în vedere că numărul femeilor-soldat din armata română este infim. Potrivit raportărilor MApN, în prezent, procentajul personalului feminin militar și civil este de 23,69% și este repartizat astfel: ofițeri – 2,53%, maiștri militari și subofițeri – 2,66%, soldați gradați profesioniști  – 1,27%, elevi și studenți  – 2% și personal civil contractual și funcționari publici – 15,23%. Obiectivul MApN este de creștere a reprezentării și participării semnificative a femeilor în negocierile de pace, procesele de mediere și în cadrul misiunilor de menținere a păcii. Acesta va fi atins prin încurajarea femeilor de a participa la aceste misiuni și prin campanii de comunicare în rândurile tinerilor, prin care vor fi promovate femeile care activează în sectorul de pace și securitate, susțin reprezentanții MApN.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.359 afisari

5 COMENTARII

  1. Cititi ce se intîmplă in armata ameregana cu fomeile-violuri și agresiuni sexuale fara limite,99% din ele netrimise în instanță! Ca sa aibe meletarii streini ce fucke! Ca sa dus vorba ca româncili e fremoase! Doar 75% din tot traficu de carne vie în Europa este cu fete din Românistan,mai rapite de pe strada,mai luate cu japca,mai drogate și trecute granița cu bani în pașapoarte etc..Nu din Ukraina,nu din Basarabia, nu din Albania,nu din Bulgaria,țări mai sarace ca a noastră.

  2. Golania ,tot golanie ramane ,cand a iesit scandal cu violurile militarilor in zonele unde erau cantonati s-a gasit solutia ,femei combatant !!,fiind sub juramant militar fiind santajabile chiar de superiori cu pusul pe liber ,femeile cedeaza ,tac nu fac reclamatii privind hartuirile sexuale ,violurile din armata .
    Cand ajungi sa Romaniei sa inroleze femei !! asta nu-i curata ,PUTE DE LA O POSTA A VIOL CU PREMEDITARE.

  3. Din cauza scandalului din Caracal sa stricat jucăria nu mai merge cu racolatul si sau gandit sa le angajeze pe modelul secretarelor din ministere si parlament

    • Da LABAGIILOR DE YANKEI le trebue mana de lucru romaneasca ca ,ciorile lor nu mai vor sa lupte cu negroteii nespalati asa ca apeleaza la W K I sa trimita curvele la lupta daca se duc cine mai spala la cur BABELE din OCCIDENT cine mai ADUNA CAPSUNILE din SPANIA totusi trebue sa mearga si acolo cineva ,cum ar fi PENELISTELE TRAILA, GORGHIU,TURCANU UDREA DACA O LASA BASINESCU CU LAUTARUL ORBAN ASA MAI CASTIGA SI ROMANIA CEVA VALUTA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger